La Ce Sa Dati Atentie Cand Cumparati Un Carucior Pentru Copii?



De exemplu, un carucior pentru copii trebuie sa aiba centura de siguranta si de asemenea frane functionale. Pentru a vedea cat de sigur este un carucior, trebuie sa il testati inainte de a-l cumpara; verificati daca are o centura de siguranta in 5 puncte, daca centura ii protejeaza micutului si piciorusele, si trunchiul, daca se actioneaza atunci cand franati caruciorul, si daca micutul se simte confortabil in carucior atunci cand are loc o franare brusca. De asemenea, trebuie sa verificati daca franele sunt actionate in momentul in care vreti sa opriti caruciorul de tot; daca franele intarzie in a actiona, cautati alt carucior.

 

Un alt lucru de luat in calcul este manevrabilitatea. Un carucior pentru bebelusi trebuie sa prezinte un maner care sa le dea parintilor posibilitatea de a impinge caruciorul, de a vira la stanga sau la dreapta, de a il intoarce la 180 grade si asa mai departe. Tot la capitolul “Manevrabilitate” trebuie luat in considerare si scaunul micutului, care trebuie sa fie ajustabil. Carucioarele trebuie sa aiba un scaun ajustabil pentru a il lasa pe cel mic sa vada lumea de la o inaltime mai mare sau mai mica, pentru a privi in acelasi sens cu directia de mers, sau dimpotriva, in sensul opus, si pentru a se mari, pentru acele perioade in care copilul creste.

 

Parintii trebuie sa fie atenti si la cat de mare este un carucior. Un lucru important de mentionat este ca atunci cand caruciorul nu va fi folosit, el va fi depozitat in casa, asa ca trebuie sa fie cat mai mic, sau macar daca este mare, sa fie pliabil si usor de depozitat. Carucioarele trebuie sa vina cu o husa speciala in care sa fie depozitate. In plus, materialele textile din care este facut scaunul trebuie sa se poata spala cu usurinta acasa, nu in spalatorii profesionale.

 

Nu in ultimul rand, conteaza si pretul unui carucior. Carucioarele pentru copii costa de la cateva sute de lei pana la cateva mii. Ce trebuie sa retineti este ca un carucior trebuie sa indeplineasca toate conditiile de mai sus pentru a fi un carucior intr-adevar bun pentru micutul dumneavoastra. Numele fabricantului, firma de unde cumparati caruciorul, culoarea acestuia sunt mai putin importante. Ceea ce este cu adevarat important este siguranta pe care o ofera caruciorul, manevrabilitatea, posibilitatea de depozitare si materialele din care este realizat.

carucior carucioare carucior copii nichiduta carucioare nichiduta carucioare ieftine