Kit Printer 3D RapMan 3.1

 

Producatorul britanic Bits From Bytes este lider european in productia de printere 3D low-cost bazate pe tehnologia ALM, asemanatoare cu tehnologiile de printare 3D, FDM si MEM. In 2010 firma britanica a fost achizitionata de multinationala 3D Systems, lider mondial in productia de printere 3D profesionale si echipamente SLS de prototipare rapida, producatorul american continuand sa investeasca in dezvoltarea produselor si tehnologiilor Bits From Bytes si asigurand desfacerea acestor printere la nivel mondial.

Kitul RapMan 3.1 este caracterizat prin pretul mic de achizitie pentru un printer 3D, doar 1100 EURO fara TVA , cea ce recomanda kitul pentru aplicatiile educationale si pentru persoanele care vor sa traiasca experientele de configurare dar si de printare oferite de acest printer 3D.

Kitul de imprimanta 3D RapMan 3.1 este mostenitorul tehnologiei RepRap care s-a bucurat de un mare succes in industria printerelor 3D.

Printerul 3D RapMan 3.1 este bazat pe tehnologia ALM (additive layer manufacturing) si

utilizeaza pentru printare filament termoplastic incalzit cu ajutorul unui extrudor (cap de printare) si apoi aplicat prin extrudor strat cu strat, in functie de coordonatele X si Y obtinandu-se un model 3D in stare solida.

Modelele din gama Kit printer 3D RapMan 3.1 sunt disponibile in 3 variante de echipare:

RapMan 3.1 Extreme Kit – printer 3D cu 1 cap de printare

RapMan 3.1 Universal Kit – printer 3D cu 1 cap de printare

RapMan 3.1 Ultimate Kit – printer 3D cu 2 capete de printare

Kitul RapMan 3.1 este livrat dezasamblat, asamblarea se face de catre beneficiar si este indicat pentru persoanele cu abilitati tehnice ridicate de mecanica si electronica.

Printerul este livrat impreuna cu aplicatia proprietara AXON 2 care converteste fisierele .STL, feliindu-le in sectiuni longitudinale (G-Code), gata de printare. Permite estimarea duratei de printare si a costului de material folosit.Permite controlarea vitezei de printare precum si a densitatii modelului 3D in functie de necesitati.Scalarea, rotatia si miscarea partilor componente se realizeaza pe un platan pentru imprimare simulata.

kit printer printer 3d imprimanta 3d printare 3d