Iti place sa pedalezi? Iata de ce trebuie sa tii cont inainte de achizitionarea unei biciclete de dama!

Aglomeratia urbana din ultimii ani a facut ca din ce in ce mai multe persoane sa opteze pentru un mijloc de transport alternativ, rapid si eficient. Astfel, bicicletele au inceput sa fie din ce in ce mai des intalnite pe strazile oraselor din Romania, fiind o activitate care ii incanta atat pe barbati, cat si pe femei deopotriva. 

Prin urmare, daca bicicletele din trecut erau unisex, astazi acestea s-au diversificat, existand chiar si producatori dedicati pentru biciclete dama. Astfel, fata de modelele greoaie ale trecutului, acum exista foarte multe modele de biciclete de dama, adaptate mult mai bine fizicului feminin. Iata un scurt ghid, care sa te ajute sa iti achizitionezi o bicicleta de dama potrivita!

In primul rand, va trebui sa iei in calcul marimea unei biciclete de dama, care se face tinand cont de inaltimea biciclistei. Pentru acest lucru, iti recomandam sa vizitezi un magazin specializat, unde vei gasi cu siguranta mai multe modele de biciclete de dama si unde consultantii te pot ajuta sa iti alegi un model potrivit. In plus, vei putea testa si accesoriile si echipamentele de care vei avea nevoie. Iata si alte considerente pe care le poti lua in calcul:

- Incearca mai multe modele pana cand gasesti o bicicleta confortabila. Pentru acest lucru, trebuie sa tii cont de sa, deoarece femeile au un bazin mai mare, ceea ce se traduce printr-o sa de dimensiuni mai mari. Nu uita ca, la multe biciclete de dama, saua nu poate fi schimbata decat daca vei cumpara una noua!

- Alege un model cu cadrul usor. Daca trebuie sa transporti des bicicleta pe scari sau sa o ridici pentru o aseza in rastel, iti recomandam o bicicleta cu un cadru usor, din aluminiu sau carbon. De asemenea, poti lua in calcul si folosirea unei biciclete pliabile, care poate fi stransa cu usurinta si transportata oriunde.

- Asigura-te ca nu trebuie sa te apleci prea mult pentru a ajunge la ghidonul bicicletei. Este important sa ai atat siguranta in timp ce pedalezi, cat si o buna libertate de manevrare. De asemenea, va trebui sa tii cont si de latimea ghidonului. Pentru a determina marimea ideala, trebuie sa stii ca aceasta este direct proportionala cu distanta dintre umerii tai. Cu toate ca, de cele mai multe ori, latimea ghidonului se poate potrivi, in ultimul timp au inceput sa fie fabricate si modele de biciclete de dama cu un ghidon mai lat, pentru o manevrabilitate mai buna pe curbe stranse la offroad.

- Nu uita de frane si de schimbatoarele de viteze. Acestea trebuie sa fie usor accesibile, pentru a le actiona rapid si cu un minimum de efort. In cazul in care sunt prea mari, poti opta pentru schimbatoare de dimensiuni mai reduse. 

- Ia-ti accesoriile potrivite. De la ciclometre la claxoane sau clopotei, de la lumini pana la casca de protectie sau chiar un cosulet pentru transportul cumparaturilor, exista o intreaga gama de accesorii si echipamente care nu trebuie sa iti lipseasca, daca esti pasionata de aceasta activitate. Nu uita nici de antifurt, absolut obligatoriu!

Adauga tag
biciclete dama