Cum ne pregatim in mod corespunzator pentru o iesire relaxanta la munte?

         

 

        Vara este foarte aproape de noi,astfel ca acum este momentul perfect sa ne gandim la calatorii si sa planificamtotul pana la cele mai mici detalii. Zonele montane se bucura de atentiano astra atat in sezonul rece, cat si in cel cald avand in vedere ca ori de cate ori simtim nevoia sa ne deconectam, alergam la poalele muntilor sau chiar si pecreste atunci cand suntem iubitori de aventura in adevaratul sens al cuvantului. Dupa cum probabil bine stim, muntele poate uneori deveni destul de inselator, mai ales daca vorbim despre conditiile meteo din aceste zone. Din acest motiv, este foarte important sa fim precauti atunci cand ne pregatim bagajele pentru o aventura montana, pentru ca lucrurile pot scapa destul de usor de sub control, ceea ce va transforma o drumetie care se anunta a fi una relaxanta, intr-o veritabila corvoada. In contextul dat, alegerea echipamentului potrivit, precum si alcatuirea cu precautie a bagajului necesar reprezinta doua aspecte carora este recomamdat sa le acordam cat mai multa atentie.

            Desi vremea este in general frumoasa in sezonul cald, acest lucru nu reprezinta nicidecum o garantie, fapt pentru care in bagaj este recomandat sa introducem si imbracaminte mai groasa, pentru situatiile mai putin previzibile. In cele ce urmeaza, vom alcatui o lista scurta cu cateva aspecte de care este recomandat sa tinem cont in pregatirea bagajului pentru o calatorie la munte. Iata asadar despre ce anume este vorba!

            Echipamentul potrivit.

            Unul dintre aspectele cele mai importante carora este recomandat sa le acordam o atentie deosebita se datoreaza faptului ca de acest lucru este legat confortul si intr-o oarecare masura si sanatatea. Chiar daca soarele este prezent si razele acestuia par unele blande, nu ar trebui sa repezinte niciun fel de noutate faptul ca temperaturile pot fi unele destul de inselatoare. In acest sens, recomandarea este aceea de a te asigura ca iei cu tine atat produse vestimentare lungi si mai groase, precum si incaltaminte pentru munte. Incaltamintea pentru munte desi poate parea doar o optiune,in realitate ea reprezinta un strict indispensabil, mai ales in materie deconfort.

            Planificatraseul inainte de a porni la drum.

            Inainte de porni spre aventura, este absolut esentialsa te asiguri ca prestabilesti traseul pe care vei umbla avand in vedere ca inacest mod este foarte putin probabil sa te pierzi in acest mod. Dat fiind faptul ca in majoritatea zonelor montane nu vei avea semnal la telefon/gps,prestabilirea traseului pe care vei circula reprezinta o modalitate practica si responsabila prin care iti poti organiza deplasarea.

            Consultastarea vremii.

            Desi vremea in zonele momtante poate fi destul de imprevizibila avand in vedere ca totul se poate schimba brusc, este totusi recomandat sa arunci un ochi pe starea vremii pentru perioada in care veicalatori. De preferat ar fi sa iei cu tine si cateva produse vestimentare impermeabile care iti vor fi de un real folos in situatia in care vremea devine capricioasa. Consultand vremea, vei sti cel mai probabil cum sa te imbraci si ce sa iei cu tine in bagaj.

munte echipament de munte