Invitatie la o degustare de vin teatrala

Crama Basilescu va invita la teatru! In data de 30.09 si 01.10.2017, intervalul 12.00 – 16.00, laAfi Cotroceni, in interiorul magazinului Auchan. Spectatorii vor degustavinurile Cramei Basilescu intr-o atmosfera teatrala care reinvie perioada interbelica,perioada de inceput a Cramei Basilescu. Intrarea gratuita!

 

Crama Basilescu organizeaza o degustare pentru publicul largin perioada 30.09 – 01.10.2017, la Auchan AFI Cotroceni, in intervalul 12.00 –16.00. Costumele si mobilierul de epoca, interactiunea actorilor cu publicul,dinamica degustarii, va atrage interesul spectatorilor.

Degustarea teatrala va fi animata de 3 tineri actori,imbracati in costume din perioada interbelica. Personajele din piesa de teatrusunt un tanar, Nicolae Basilescu si o domnisoara. Decorul e format dintr-o'terasa' - o masa din perioada interbelica, de terasa, din fier forjat, cu treiscaune - si un interior cu mobilier de epoca format dintr-un birou si unfotoliu cu taburet.  

Actiunea se axeaza pe interactiunea lui Nicolae Basilescu cu tanarul, protejatal acestuia, pe care incearca sa il initieze in tainele bunelor maniere ininalta societate, in degustarea vinurilor, unul dintre scopuri fiind de a-iatrage atentia unei tinere domnisoare (pictorita boema, dar si rafinata).

Scenele se petrec intr-un cadru mai relaxat, 'afara pe terasa', dar si intr-uncadru mai formal, in 'sufragerie', in prezenta domnisoarei. Astfel, in dialogullor, presarat si cu momente momente umoristice, sunt implicati membri aipublicului, care sunt invitati sa deguste si sa isi dea cu parerea asupravinurilor, asociere culinara, cum sa deguste un vin, etc. Insa, dupa toateincercarile lui Basilescu si ale publicului de a-l cizela pe tanar, tanaraajunge sa fie fascinata de Nicolae Basilescu, de fapt

„Pentru mine, Crama Basilescu, cu toată istoria care îicreează fundamentul, cu toată povestea minunată ce îi dă savoare, este parteintegrantă din identitatea vinurilor noastre. Suntem binecuvântați să avemparte de unul dintre cele mai valoroase terroir-uri ale României și acest lucrune obligă sa realizăm aceste vinuri în primul rând cu foarte mult suflet, curespectul pentru trecut și traditie, cu obligatia pe care o avem de a păstranivelul Cramei Basilescu acolo unde l-au dus fondatorii acestui spațiu debasm.” – declara Dana Sofia, managerul Cramei Basilescu.

Crama Basilescu este o crama cu o traditie si istorie depeste 100 ani. Personalitatea vinurilor Cramei Basilescu îşi trage seva dinterroir-ul specific dat de Podgoria Dealu Mare şi Podgoria Pietroasa.Reînființată în 2008, Crama Basilescu își are rădăcinile adânc ancorate înistorie. Povestea ei începe în urmă cu un secol, fiind marcată de caracterulproeminent al lui Nicolae Basilescu, un nume de referință în viața politică șisocială din perioada interbelică. Vizionar, cu o extraordinară inteligență șiambiție, avocatul Basilescu a fost unul dintre cei mai longevivi decani aiFacultății de Drept din Capitală și întemeietorul cartierului Bucureștii Noi.

În perioada 1910-1921, prin efort propriu și cu ajutorul maimultor instituții, Nicolae Basilescu a restaurat fabrica de bere din BucureștiiNoi și a transformat-o în “Fabrica de Șampanie Naturală”. La începutul anului1928, Maison de Champagne St. Marceaux & Co. a autorizat folosirea mărciiși a numelui pe sticlele produse de Basilescu. În 1945, statul a naționalizattoate bunurile din proprietatea familiei, însă după revoluția din 1989,moștenitorii au recuperat o mare parte din bunurile care astăzi se găsesc înproprietatea Cramei Basilescu. Tradiția Basilescu – devotament, pasiune, etică– continuă și astăzi prin tânără echipă a cramei, care adaugă parfumului deveacuri cunoştintele moderne de prelucrare a strugurilor.

Date contact:

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul www.cramabasilescu.ro, contact@cramabasilescu.ro,0745523537, Dana Sofia

 

 

teatru vin crama Basilescu Auchan AFI COTROCENI ACTORI BASILESCU BUCURESTI