Impreuna in sprijinul culturii



Participantii implicati activ in proiectul “Back to basics- the rebirth of culture”, finantat prin programul european Youth in Action au varste cuprinse intre 18 si 26 de ani si provin din Italia, Romania, Spania si Turcia. Tinerii voluntari s-au aratat deosebit de interesati sa lucreze pentru acesta cauzã comuna, cea de a creste interesul altor tineri de vârsta lor in ceea ce priveste cultura si arta.

Cei 24 de tineri vor avea ca prima activitate o vizita la sediul Muzeului Vasile Grigore, institutia fara de care acest proiect nu ar fi avut loc, ce se va desfãºura pe data de 25 aprilie, intre orele 10:30- 11:30.

Timp de 8 zile, acestia vor desfasura activitati bazate pe educatia nonformala cu scopul de a imbunatati comunicarea interculturala si de a isi imbogati orizontul cultural. Mai specific de atat, tinerii participanti vor desfasura workshopuri de teatru, pictura si sculptura, vor participa la seminarii de literatura si istorie culturala, vor vizita cele mai importante locuri si monumente din Bucuresti si Sibiu si vor avea seri specifice de jazz, operã si balet.

Liderul proiectului, Elena Dumitru, a declarat cu aceastã ocazie: ”Ne aflam in perioada in care, din pacate, interesul tinerilor pentru cultura este din ce in ce mai scazut, ca urmare a restructurarii ierahiei valorice. Prin implementarea acestui proiect ne propunem sa facem primii pasi in ceea ce va fi o muncã continua pentru restabilirea locului culturii in vietile tinerilor. Debutam acest demers cu ajutorul partenerilor din Spania, Turcia si Italia si ne propunem ca, in viitor, sa cooptãm cat mai multi parteneri internationali care sa sprijine cauza noastra. Acesta este doar inceputul”

Proiectul are ca sprijin Uniunea Europeana prin intermediul programului Youth in Action si Muzeul de Arta “Vasile Grigore- pictor si colectionar”, reprezentantul legal al celor 6 tineri romani care fac parte din echipa gazda.

Youth in Action Cultura International Sibiu Muzeul de arta