Importanța unui aspirator profesional în procesele de curățenie

Curățenia și igienizarea reprezintă procese pe care le realizăm chiar și zilnic în propria locuință sau în alte spații. Iar pentru ca acestea să fie realizate eficient, avem nevoie de soluții și echipamente pe măsură. Iar dacă pentru o locuință, echipamente ceva mai de bază, asemeni unui aspirator, pot fi suficiente, în cazul spațiilor profesionale asemeni sediilor de firme, insitutitiilor, spațiilor comerciale sau de depozitare și toate cele asemănătoare ar putea fi nevoie de unul mai puternic, cu o capacitate mai mare, care să facă față la sarcini mai mari.

Când dorim să facem o curățenie așa cum trebuie, apelăm de regulă la o firmă de curățenie specializată. Acestea dispun fară îndoială de echipamente profesionale, prin care toate procesele necesare să fie realizate rapid și eficient. În acest sens, foarte util se va dovedi a fi un aspirator pentru praf și lichide, care are o putere mare de aspirare precum și capacitatea de a spira în siguranță praful dar și lichide de anumită natură, de la apă și uleiuri până la substanțe cu un grad mai mic sau mai mare de pericol, asemeni soluțiilor de curățate, carburanților și nu numai.

De ce să alegem un aspirator pentru praf si lichide?

Comparativ cu unul simplu, doar pentru praf, un aspirator pentru praf și lichide este util și mai sigur în mult mai multe aplicații de aspirare a murdăriei și resturilor. Comparativ cu unul doar pentru praf, componentele interne ale unui aspirator profesional sunt mult mai bine protejate, astfel încât atât lichidele cât și corpurile mai mari aspirate, să nu le afecteze și astfel să nu apară defecte în funcționare.

Tipuri de lichide care se pot curăța cu un aspirator profesional

De la un model la altul și în funcție de tipul acestora, gama de lichide pe care un aspirator o poate aspira este destuld e variată. În cazul celor de mici dimensiuni, potrivite și pentru locuințe, vorbim în mare parte de apă, uleiuri sau soluții de curățare și detergenți casnici.

Industrii în care un aspirator profesional este utilizat

În principiu, aripratoarele profesionale sunt realizate pentru a putea fi utilizate pe spații întinse și cu cantități mai mari de praf, murdărie sau lichide. Acestea se formează de regulă în zone cu trafic intens. Vorbim astfel despre arii precum industria ospitalieră și Horeca, industria medicală, instituții de învățământ, publice, spații comerciale sau spălătorii auto, printre altele.

Pentru cele mai bune rezultate, alegem desigur un aspirator profesional de calitate. Îl numim desigur profesional însă asta nu înseamnă mereu că este așa din toate punctele de vedere. Aspecte precum performanțele motorului, ușurința în întreținere, ușurința și siguranța în utilizare precum și a fi cât mai ergonomoc și ușor de depozitat sunt aspecte pe care trebuie să le urmărim în alegerea unuia.

Situații în care un aspirator profesional doar pentru praf este suficient

Există în mod clar numeroase situații, în special într-o locuință sau spațiu mai mic, în care nu este nevoie neapărat de un aspirator de mari dimensiuni sau unul pentru lichide ci doar de unul pentru praf. Desigur, cu unul de mari dimensiuni poate că am realiza o sarcină mai rapid însă acestea au și dimensiuni mai mari precum și un nivel de zgomot mai ridicat. Este ideal să facem o listă cu activitățile zilnice la care un astfel de echipament ar fi necesar și astfel să ne decidem de ce tip avem nevoie. Unul care aspiră doar praful ar putea fi suficient.

Pentru achiziționarea celui mai bun model de aspirator de praf și lichide pentru tine, te putem ajuta cu recomandări iar pentru asta ne pot contacta oricând pe aspirotech.ro.

aspirator