Iata cateva aparate fitness ideale pentru antrenamentele cardio desfasurate acasa!

Daca unul dintre obiectivele tale pentru zilele de plaja si piscina este sa elimini rapid cateva kilograme in exces cu ajutorul activitatilor sportive, fara a fi necesar sa mai faci zilnic drumul spre sala de fitness si inapoi, atunci cea mai buna solutie pe care o ai la dispozitie este sa achizitionezi unul sau mai multe aparate fitness pe care sa le folosesti acasa. Ai putea, asadar, opta pentru o bicicleta fitness, o banda de alergare sau o bicicleta eliptica, pe care sa exersezi oricand gasesti putin timp liber.

Imediat ce vei incepe antrenamentele cardio pe unul dintre aparatele fitness mentionate mai sus, vei constata beneficii asupra sanatatii si aspectului fizic, iar un alt detaliu important este ca preturile acestor aparate au scazut considerabil fata de acum cativa ani si modelele pe care le ai la dispozitie sunt deosebit de diversificate. Asadar, in randurile de mai jos vei putea descoperi cateva detalii importante referitoare la folosirea acestor aparate fitness acasa si cum te-ar putea apropia acestea de rezultatele sportive pe care le urmaresti.

Ce beneficii iti ofera antrenamentele cardio?

De regula, scopul activitatilor sportive desfasurate acasa este cel de slabire si tonifiere a musculaturii. Pe langa ajutorul pe care ti-l ofera in acest sens, exercitiile pe bicicleta sau banda iti vor imbunatati simtitor starea generala de sanatate, rezistenta la efort sustinut si starea psihica. Daca acorzi jumatate de ora pe zi exercitiilor cardiovasculare pe unul dintre aparatele fitness de mai sus, te vei simti energizat si-ti vei relaxa mintea datorita bunei oxigenari de care se vor bucura toate organele din corp. Somnul va fi de calitate, mai adanc si odihnitor, iar riscul de a fi afectat de depresie va scadea considerabil.

Modul de functionare a metabolismului regleaza numeroase functii ale organismului, prin urmare atat starea generala de sanatate, cat si aspectul corpului sunt influentate decisiv de catre acesta. Multumita accelerarii metabolismului si arderii caloriilor, antrenamentele efectuate cu regularitate pe banda sau bicicleta te vor ajuta sa slabesti foarte rapid. Astfel, un program de 45 de minute efectuat pe banda de alergare iti va permite sa arzi circa 500 de calorii, in conditiile in care alegi sa alergi cu o viteza medie. Tocmai de aceea, daca determinarea si perseverenta nu iti lipsesc, vei reusi sa slabesti intr-un timp foarte scurt si iti vei modela corpul pana la forma sportiva dorita.

De ce sa te antrenezi acasa?

In mod cert, nicio sala de sport, studio de pilates sau traseu de alergare in parc nu va putea egala confortul pe care ti l-ai creat de-a lungul timpului in propria locuinta. Pe deasupra, vei putea alege activitatea pe care sa o desfasori in paralel cu antrenamentul sau conditiile de mediu in care exersezi, de exemplu vizionarea unui episod din serialul preferat sau ascultarea celui mai nou playlist. Mai mult, fiindca privirile din sala de fitness nu mai sunt atintite asupra ta, grija asupra vestimentatiei din timpul antrenamentelor va disparea.

In cazul in care alegi sa folosesti acasa o bicicleta stationara sau o banda de alergare, problema disponibilitatii acestor aparate fitness va disparea in totalitate. Fie ca te antrenezi inainte de serviciu, fie ca iti rezervi o ora pentru un program de exercitii de seara, aparatul iti va sta la dispozitie. Astfel, nu vei mai depinde de programul de functionare al salii sau de gradul de ocupare, pentru a te bucura de antrenamentele pe care ti le-ai propus.

Un alt factor deosebit de important este timpul pe care il aloci activitatii sportive. Pe langa minutele consumate pe durata propriu-zisa a antrenamentului, drumul dus-intors si timpul petrecut in vestiar sau la receptia salii de fitness pot sta in calea altor activitati. Spre deosebire, exercitiile efectuate in confortul casei tale vor mai cere doar 5 minute pentru un dus rapid.

Intra acum pe Sport-Mag.ro pentru a profita de reducerile de sezon si alege modelul ideal din oferta diversificata de aparate fitness si echipament sportiv! Te vei bucura de livrare rapida si gratuita, precum si de garantia calitatii!

aparate fitness