Cate tipuri de seminte de cannabis exista?

Chiar daca esti un colectionar avid de seminte de cannabis, uneori te poti gasi in dificultatea alegerii unei specii deosebite. Deoarece toate semintele seamana intre ele, trebuie sa stii ca acestea pot fi, in primul rand, masculine sau feminine.


Cei mai multi colectionari sau botanisti aleg seminte de cannabis standard, care au un procentaj egal in ceea ce priveste sexele, fiind 50% feminine si 50% masculine. Cu toate acestea, in ultimii ani, oferta de seminte de cannabis de pe piata s-a diversificat, odata cu aparitia semintelor autoflowering sau feminizate.


Inainte de a prezenta cele trei tipuri de seminte de cannabis trebuie sa tinem cont de urmatorul aspect: Acestea nu sunt strict masculi sau femele. Orice seminte pot fi de ambele sexe, insa acest lucru poate fi influentat de factorii de mediu. De exemplu, in conditii de stres, precum si la schimbari de temperatura sau al ciclurilor de lumina, iti pot face aparitia caracteristici intersexuale. Astfel unele plante de canepa pot deveni hermafrodite.


Primele seminte de cannabis feminizate proveneau de la doua plante de sex feminin, dintre care una prezenta caracteristici hermafrodite, avand atat organe de reproducere feminine si cat si masculine. Din pacate, aceasta metoda a facut ca multe din semintele rezultate sa fie hermafrodite in loc de femele pure. Odata cu trecerea timpului, aceasta procedura ce tine de genetica plantelor a devenit mai complexa, rezultand in seminte de cannabis feminizate.


Cu toate acestea, semintele de cannabis feminizate nu sunt alterate genetic, fiind produse natural, prin polenizare.


Iata care sunt diferentele dintre cele trei tipuri de seminte cannabis:


1. Seminte de cannabis standard - Deoarece acestea provin din parinti de sexe diferite, pot produce plante atat masculine cat si feminine. Acest tip este printre alegerile preferate ale multor colectionari, insa nu se poate sti de la bun inceput daca aceste seminte de cannabis standard vor produce masculi sau femele.


2. Seminte autoflowering - Acestea sunt un mix de seminte de cannabis feminizate, incrucisate cu Cannabis Ruderalis. Aceasta planta este o specie de canepa mai mica de statura, ce provine din Siberia si a fost descoperita in 1942. Numele "Ruderalis" inseamna ca este prima specie care apare intr-o zona depopulata de plante, avand o rezistenta crescuta la stres si la conditii de vreme.


3. Seminte de cannabis feminizate - Fata de semintele standard, acestea au fost alterate pentru eliminarea cromozomilor masculini. Astfel, sunt perfecte pentru colectionarii ce prefera semintele de cannabis femela.


Pentru mai multe detalii, poti vizita magazinul online Legalizeit. Acesta comercializeaza seminte feminizate, certificate si recunoscute la nivel mondial, precum Dinafem sau Green House din Amsterdam, castigatoare a numeroase concursuri de profil.



Care este statusul legal al semintelor de cannabis in Romania?


In Romania se pot comercializa seminte de cannabis, doar sub forma de suvenir pentru pasionatii de botanica sau pentru colectionari, deoarece fumatul si cultivatul cannabisului sunt activitati interzise de lege pe teritoriul tarii noastre, si se pedepsesc conform articolului 143/2000.

seminte cannabis