Hands On Education si Fundatia Sigma organizeaza Atelierele creative “Micii constructori” in cadrul

Atelierele creative “Micii constructori” se desfasoara sub forma de concurs, copiii avand ocazia sa invete despre lumea stiintei prin intermediul jocului, sa lucreze in echipa, dar si sa castige un premiu demn de un MIC MARE CONSTRUCTOR!

Acestia vor avea la dispozitie seturi de constructii metalice Eitech® cu ajutorul carora vor putea construi diverse modele (masina, avion, elicopter, …), conform instructiunilor ilustrate, iar apoi isi vor da frau liber imaginatiei pentru a construi propriile lor modele.

Jocurile de constructie ii ajuta pe copiii de orice varsta sa isi dezvolte imaginatia, creativitatea si motricitatea fina, reprezentand o incantatoare experienta a invatarii.

Despre Hands On Education: Hands On Education este Primul Centru Educational pentru Invatare Activa (Play & Learn) – spatiu virtual pentru copii cu varsta pana in 12 ani, parinti si educatori. HandsOnEducation.ro ofera sfaturi si resurse pentru descoperirea si dezvoltarea competentelor si aptitudinilor specifice fiecarui copil, pentru ca acesta sa se bucure de o evolutie armonioasa menita a-l transforma intr-un adult independent, increzator in fortele proprii, dezinvolt, curajos si echilibrat. De asemenea, pe platforma HandsOnEducation.ro, parintii pot descoperi o selectie de produse cu ajutorul carora copiii au posibilitatea sa experimenteze activitati specifice inteligentelor multiple ce definesc competentele si aptitudinile lor (Gardner, 1983, “Teoria inteligentelor multiple”).

Despre Partenerii Internationali ai Hands On Education

Hands On Education a facut o selectie atenta a partenerilor sai, jucatori important pe piata international a produselor “hands-on” pentru copii. Din portofoliul actual fac parte: Eitech, Kosmos, Calafant, Janod, Minimi, Walachia, Werkhaus, The Puppet Company, Bino, Fashion Angels, si altii.

 

Despre Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma: Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non-profit, cu o bogata experienta in initierea si dezvoltarea de programe educationale, culturale si de tineret .

Proiectele derulate de-a lungul anilor au dat tinerilor posibilitatea de a isi demonstra si dezvolta cunostintele, talentele si abilitatile, urmarind formarea lor in spirit european din punct de vedere personal, profesional, stiintific, cultural, civic si moral.

Cele mai importante proiecte ale Fundatiei pentru Integrare Europeana Sigma sunt: Concursul European de Matematica Aplicata Cangurul; Concursul Cangurul lingvist; Excursii si tabere cu program educational, cultural si recreativ, în Europa si in Romania; Concursul INVEST.

Despre Programul “Scoala Altfel”: Programul ”Scoala Altfel” a fost initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si consta in derularea, la nivelul fiecarei unitati de invatamant, in saptamana 2-6 aprilie 2012, a unui orar special format doar din activitati cu caracter non-formal.

Programul isi propune implicarea, deopotriva, a elevilor si a dascalilor, in activitati nonformale, interesante, care sa le valorizeze talentele, preocuparile extra-scolare si competenþele in domenii cat mai diverse si interesante.

jucarii ateliere creative Hands On Education Fundatia Sigma Eitech constructii metalice