Haine de calitate, la preturi reduse!

Intr-o perioada de criza cand bugetul marii majoritati a contribuabililor onesti e ”subtiat” pana aproape de transparenta, sa te distrezi facand shopping intr-un magazin de haine second hand nu mai este de mult o jena. A devenit o necesitate.

Cum nu putem renunta la toate cheltuielile, dar nici la dependenta de acele lucruri in care gasim adeseori o motivatie sau curajul sa mergem mai departe, noi oamenii, inventivi fiind, mereu am gasit alternative. Si ma refer de aceasta data la variante care sa nu ne impiedice sa mergem la cumparaturi. Pentru asta, am inventat magazinele de haine second hand, o adevarata bucurie, care nu ne impiedica sa aratam bine si de ce nu, chiar sa fim in pas cu moda.

Magazinele de haine second hand sau cum putem fi trendy pe bani putini

In epoca prezenta in care consumul e la putere, cu totii am vrea sa aratam bine, intrucat desi ati spune ca nu-i asa, inca se pune mare pret pe aparenta. In anumite situatii, in anumite momente din viata trebuie sa fim nu doar prezentabili, ci si in pas cu moda. Este nevoie sa recunoastem ca adeseori acest lucru ne este imposibil daca nu suntem norocosii castigatori ai unor sume fabuloase sau daca noi si parintii nostri nu ne numaram printre ”burghezii” moderni.

Cu atat mai mult, daca e sa ne gandim la generatiile de tineri care parca se duc la scoala ca la prezentarile de moda ale celor mai renumite brand-uri vestimentare. Progeniturile ”proletariatului” insa, cu greu tin pasul fitelor si a ifoselor unor ”dandy” ce abia ca si-au facut buletin sau a unor Barbie care cheltuie pe o pereche de pantofi mai mult decat salarul minim pe economie al romanasului muncitor.

Ce noroc pe noi cu ”lanturile de magazine” sau cu boutique-urile de haine second hand, de unde, fara sa investim sume astronomice, avem ocazia sa ne procuram garderobe care lejer ar putea face concurenta catwalk-urilor internationale. Un adevarat paradis, as spune, cu care deja, ca toti muritorii de rand, ne-am obisnuit sa le trecem pragul atunci cand din motive intemeiate, trebuie sa ”facem ordine” prin sifonier.

De la piata de vechituri sau din magazinele de haine second hand?

Sa nu credeti ca boutique-urile ”firmate” sunt unica alternativa atunci cand va vine cheful sa alergati dupa trend-urile vestimentare. Prin tarabele pietelor cu haine second hand gasesti o aglomeratie mai ceva decat pe bulevardele ticsite cu magazine de lux din ”capitalele modei”. Si nu o data se pot vedea ”stoluri” de amarati ”buluciti” pe langa comerciantii bi sau tri-lingvi ce si-au facut palate din comertul cu ”toale” si incaltari.

Acest ”sector” cu haine second hand a devenit se pare o rivala de temut a adevaratelor magazine impanzite cu piese vestimentare ”rulate”. Si fiecare ”casa de moda la mana a doua”, fiecare depozit de haine second hand este se pare, o adevarata binecuvantare pentru persoanele asa ca mine sau ca voi. Dorind sa nu aparem cu nimic mai prejos in fata neamurilor mai avute, facem pe dracu-n patru sa tinem pasul trend-urilor ”dictate” de designer-ii renumiti, care sezon dupa sezon, se intrec in lansarea noilor colectii.

Prin toata aceasta ”retea” cu haine second hand, ce se indreapta parca catre un ”boom” ce sfideaza ”legile” crizei economice mondiale, unii, mai intreprinzatori, s-au gandit sa ”puna piciorul in prag”, devastand astfel comertul evazionistilor din tarabele de vechituri. Si au pus temeliile, pe ici, pe colo, a cate unui depozit de haine ”mai de Doamne-ajuta”, in care fiecare obiect vestimentar este cu grija aranjat si depozitat, in functie de sortiment (pantaloni, camasi, paltoane, pantofi, bocanci, etc.), calitate, categorie (femei, barbati, copii), sezon (toamna, iarna, etc.).

Unde puteti gasi un astfel de depozit cu haine?

Buzaul, cu toate ca este incomparabil cu Milano sau Paris, se pare ca vrea sa aduca mai aproape de voi tot ce occidentalii platesc cu bani grei. Nectex este un depozit de haine second hand care a devenit visul oricaror comercianti sau persoane ce doresc sa-si innoiasca garderoba si chiar locuinta.

 

Aici aveti acces la marfa de cea mai buna calitate, provenita din Olanda, pe care o puteti verifica in libertate, datorita sacilor din material transparent in care este depozitata. Sacii cu haine second hand sunt deja sortati, astfel incat in momentul in care incheiati ”tranzactia”, nu veti fi surprinsi cu rebuturi fara valoare sau cu marfa care nu se potriveste cu pretentiile voastre.

haine de calitate depozit de haine haine second hand