Cum ne alegem parfumul?

   Cand vine vorba de vestimentatie, automat ne gandim la tot soiul de combinatii, unele potrivite, altele mai putin, insa cert este ca vestimentatia joaca un rol important in viata fiecaruia. Unii vrem sa tragem priviri, altii, in schimb vrem doar sa ne simtim comod. Acelasi este si cazul produselor de make-up. Aceste categorii sunt tot timpul la vedere atunci cand intram in contact cu ceilalti, insa ce facem atunci cand trebuie sa purtam si obiecte mai putin palpabile precum parfumurile.


    Istoria parfumurilor este foarte veche, dateaza tocmai din perioada Antichitatii, cand parfumurile erau utilizate in scopuri medicinale, dovedindu-se a fi bune antiseptice. Evident, lucrurile s-au schimbat enorm de atunci, astazi devenind un accesoriu must-have. Ca si in cazul vestimentatiei, alegerea parfumului potrivit ne poate da batai de cap serioase datorita numarului impresionant de arome existent astazi. Adesea mirosim zeci de arome si traim cu impresia ca tot nu e cea care ne defineste. De aceea, atunci cand intentionam sa achizitionam un parfum care sa ne defineasca cel mai bine trebuie sa ii acordam putin timp si sa nu il luam de pe raft la intamplare dupa ce am pulverizat de cateva ori pe o bucata de carton. Cel mai important lucru de care trebuie sa se tina cont atunci cand suntem hotarati sa ne cumparam un parfum nou este ca nu trebuie sa mirosim mai mult de 3 arome odata. Explicatia ar fi datorita suprasolicitarii simtului olfactiv care nu ne va mai permite sa distingem cu acuratete aromele.


    Adesea nu este suficient sa pulverizam pe incheietura mainii sau pe o simpla bucatica de hartie aromele, pentru ca in acel moment ceea ce vom mirosi vor fi aromele de varf ale esentei. Mai mult decat atat, in cazul pulverizarii pe piele, trebuie sa retineti ca aromele difera de la o persoana la alta datorita uleiruilor aferente fiecarui corp in parte. De preferat este sa selectionam 1-2 arome pe care sa le lasam pe piele noastra circa 1-2 ore. Asa vom putea observa mult mai bine care dintre aromele alese se potrivesc mai bine cu corpul nostru.


    Alegerea parfumurilor de ocazie de asemenea nu este nici pe departe o actiune facila, astfel ca si aici trebuie studiata cu atentie aroma care ne defineste. Spre exemplu, se stie foarte bine ca in timpul sezonului estival sunt recomandate parfumurile a caror arome sunt ceva mai fresh. La capatul celalalt, pe timpul anotimului rece sunt recomandate parfumurile cu arome ceva mai dulci.


    Daca esti in cautarea unui parfum si inca nu te-ai putut decide pe care sa il alegi, acceseaza www.canar.ro pentru a accesa cea mai variata gama de parfumuri apartinand celor mai faimoase branduri ale momentului. Vei gasi totodata parfumuri care pot fi oferite drept cadouri celor dragi accesand ramura seturi cadou. Pentru mai multe informatii va asteptam pe pagina www.canar.ro

parfumuri