Gigantica companie americană Huntsman Corporation achiziționează Icynene-Lapolla, lider american şi european în spuma pulverizată

Bucuresti, 29 Septembrie 2020 - Huntsman Corporation,unul dintre cei mai mari producători americani din industria chimică şi lider mondial în spumă poliuretanică depulverizare, cu o prezență în peste 30 de tări si cu o cifra de afaceri in 2019de 6,8 miliarde de dolari, a achizitionat compania Icynene-Lapolla, producător si distribuitor de top de spumapoliuretanică din Americade Nord şi Europa.

În luna Mai 2020 compania Huntsman a anunțat deja branding-ul diviziei de spumăpoliuretanică sub numele de Huntsman Building Solutions. După ce aachiziționat Demilec în 2018, Huntsman și-a adăugat în portofoliul de spumăspray compania Icynene-Lapolla, fuzionând cele două companii într-o singurăafacere. Împreună cu asistența tehnică, know how-ul și rețeaua Huntsman, compania creazăo platformă globală în cadrul diviziei de poliuretani Huntsman.

Achiziția Icynene-Lapolla, care s-a ridicat la 353 milioane de dolari, estealiniată cu strategia Huntsman de a-și dezvolta afacerea cu poliuretani. Devineastfel cel mai mare furnizor mondial de produse cu spumă pulverizatăşial cincilea cel mai mare producător de materialede izolații. Prin această achizitie,compania își va consolida și mai mult portofoliul deaplicații și tehnologii de materiale izolatoare pentru aplicațiirezidențiale si comerciale.

Compania Icynene-Lapolla, actuala Huntsman Business Solutions, a intrat oficialpe piața din România anul acesta şiplănuiesteo extindere rapidă a retelei şi dezvoltarea business-ului pe piațalocală.

Compania americană vizează, astfel, să-şiconsolideze prezenţa în Europa şi să accelerezecreşterea vânzărilor de spumă poliuretanică,considerând că pe piata din Romania există unpotential foarte mare de dezvoltare.

Huntsman Business Solutions oferă pietei locale produse SPF (SprayPolyurethane Foam) cu celule deschise și cu celule închise, pentru diverseaplicatii mici si mari, cum ar fi acoperisuri, mansarde, pereti interior si exteriori,terase etc.  

Spuma expandabilă de ultimă generație HBS (HuntsmanBusiness Solutions), una dintre cele mai performante materiale izolatoare dinlume, oferă cel mai înalt nivel de performanță termică si acustică, eficiențăenergetică şi etanşeitate. Contrar asteptărilor, este un material sănătossi ecologic, nu are miros și nu conține gaze ce pot dăuna stratului de ozon.

“Compania noastră vine cu un concept total diferit pe piața de izolații din Romania, careare ca scop optimizarea eficienței energetice a clădirilor. Noioferim clientilor nostri, pe lângăun produs de o calitate superioară şiservicii premium, avantajele unui proces ecologic responsabil. Sticlele dinplastic PET reciclate sunt utilizate ca și ingredient al materialului nostruizolant ” declară Vlad Bolboceanu, Sales Manager reprezentant HuntsmanBusiness Solutions în România.

 

Despre Huntsman Corporation

Huntsman Corporation este unproducător și comerciant global de produse chimice specializate la nivelmondial, cu venituri în 2019 de aproximativ 7 miliarde de dolari. ProduseleHunstaman chimice se ridică la numărul miilorși sunt vândute în întreaga lume către producători care deservesc o gamă largăși diversă de piețe finale pentru consumatori și industrii. Hunstaman arepeste 70 de unități de producție, cercetare și dezvoltar, și operațiuni înaproximativ 30 de țări și peste 9.000 de angajați sicolaboratori în cadrul celor patru divizii distincte ale business-ului. Fiecaredintre aceste divizii are o expertiză aprofundată în chimii și tehnologiispecifice și poziții de lideri pe piețele pe care le deservesc: divizia de poliuretani,divizia de materiale avansate, divizia de produse performante si divizia de textile.

Pentru mai multe informații despre Huntsman, vă rugăm săvizitați site-ul web al companiei la www.huntsman.com.

 

Despre Icynene-Lapolla

Icynene-Lapolla este furnizorglobal și producător de spumă poliuretanică spray pentru izolareaacoperisurilor, mansardelor, halelor industriale etc.

Fondatăîn 1986, Icynene oferă un portofoliu complet de soluții de spuma poliuretanica pulverizată cuperformanță ridicată si soluțiile de izolare cu spuma poliuretanica Icynene-Lapollasunt distribuite în peste 30 de țări.

Icyneneoferă sisteme izolatoare termic cu expandare, cu eficiență ridicată, niveluriscăzute de COV și fără gaze dăunătoare pentru stratul de ozon. Cu ajutorulproduselor Icynene, pe suprafața a 3 continente sunt izolate mai bine de 425.000de obiective: case pentru familii, apartamente, spitale, școli, ferme ecologiceetc.

www.icynene.ro

 Contact: Vlad Bolboceanu, vbolboceanu@icynene-lapolla.eu,0724.407.148


 

 

 

 

.

icynene izolatii termice spuma poliuretanica huntsman spuma spray materiale izolatoare