Fundatia Parada continua proiectul “Reintegrarea scolara a copiilor si tinerilor strazii” si in





COMUNICAT DE PRESA

 

Bucuresti, 7 septembrie 2011 - Fundatia Parada anunta continuarea proiectului “Reintegrarea scolara a copiilor si tinerilor strazii” cu sprijinul Serviciului de Cooperare si Actiune Culturala al Ambasadei Frantei (S.C.A.C.).

Proiectul a debutat in luna iulie 2010 si s-a finalizat, ca o prima etapa, la 31 iulie 2011. Acesta a fost realizat in colaborare cu Scoala Generala nr. 95 din Bucuresti si finantat de Fundatia SOROS prin programul “Fondul de Urgenta” si Ambasada Frantei.

Obiectivul proiectului consta in integrarea scolara a copiilor/tinerilor proveniti din strada si din familii defavorizate, aflati in abandon scolar sau la risc de abandon scolar.

Rezultatele obtinute la finalizarea primei etape vizeaza in principal activitatile de educatie formala in cadrul Scolii nr. 95, precum si cele de pregatire extrascolara si educatie non-formala desfasurate in spatiul educativ al Fundatiei Parada la care au participat 102 copii si tineri.

Realizarea proiectului a fost posibila ca urmare a sprijinului doamnei Doina Porojan, directoarea Scolii nr. 95 pentru facilitarea accesului copiilor si tinerilor la parcursul scolar, inclusiv in programul « A doua sansa » si a implicarii doamnelor Minerva Calin, invatatoare si Florina Iancu, mediator scolar. Proiectul a fost realizat si cu sprijinul a 10 voluntari care au desfasurat activitati de educatie formala si non-formala cu beneficiarii, precum si consiliere psihologica si interventie sociala.

Carina, unul dintre copiii inscrisi in programul “A doua sansa” spune: “La scoala am invatat cum trebuie sa ma port cu ceilalti din jurul meu si sa ii respect. Imi place la scoala pentru ca sunt copii, iar doamna invatatoare se poarta frumos cu mine si ma invata. Nu ma cearta nimeni, nimeni nu ma bate, imi spun mereu ca ma descurc. Si la centrul Parada imi place, pentru ca acolo invatam sa facem trucuri de magie si jonglerii, ne ajuta la teme si ne dau mereu ceva de mancare.”

Pentru Carina, pentru alti copiii si tineri ca ea, exista sansa de a continua descoperirea de sine si a fi acceptata de comunitate printr-un minim parcurs educational. De accea, orice donatie ce raspunde nevoilor celor care beneficiaza de acest proiect, in bunuri (rechizite, uniforme scolare, haine si incaltaminte, hrana pentru la scoala si la centrul de zi,  medicamente, etc) sau in bani (pentru obtinerea actelor necesare inscrierii la scola, transport, etc) este o sansa pentru o viata mai buna.

Donatiile in bani pot fi transmise in contul RO91BACX0000004503501002 deschis la Unicredit Tiriac Bank, Suc. Magheru, Bucuresti, iar cele in bunuri la sediul fundatiei.

Intreaba-ne despre proiectul de integrare scoala si vei  afla ce activitati se desfasoara si cum poti contribui la continuarea acestuia.

 

Fundatia Parada este o organizatie romana, neguvernamentala, apolitica, nonprofit, avand caracter civic, in interes public, recunoscuta prin Hotararea judecatoreasca nr. 29 din 15 februarie 1996, fiind inscrisa la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor in conformitate cu Ordonanta nr. 26/2000. Misiunea Fundatiei vizeaza integrarea sociala a persoanelor la risc de excluziune sociala, in principal copii si tineri fara adapost.

Fundatia Parada foloseste activitatile de circ in procesul educativ si de integrare sociala a beneficiarilor, pornind de la premisa ca(,) circul este o arta care atrage orice copil catre descoperirea de sine si a lumii inconjuratoare.

 

FundaÅ£ia PARADA România

Cod fiscal: 980 5608

Str. Bucur nr. 23, sector 4

cod postal 040292, Bucuresti

Tel: +4021/331.17.99.

Fax: +4021/330.76.85.

www.paradaromania.ro

 

 

social copii si tineri scoala ong