Epilarea Definitiva cu IPL o alternativa eficienta o tendinta

De ce Sistemul Forma de la Formatk este cel mai eficient pentru epilarea definitiva IPL, cum actioneaza? .......Ce voi simti?............. Ce asteptari sa am?...........Are contraindicatii? De cate sedinte am nevoie si la ce interval?................. Costa foarte mult? ……… Orice salon este bun?..........Care este diferenta fata de tehnologia laser? ”

De ce Sistemul Forma de la Formatk este cel mai eficient pentru epilarea definitiva IPL, cum actioneaza?

Formatk este un dezvoltator si producator de echipamente de inalta tehnologie destinate tratamentelor medicale si estetice, la care au lucrat cei mai buni ingineri in domeniu, la ora actuala. Firma mama a fost infiintata in Israel in 2008 de catre Ilan Toledano, unul dintre cercetatorii de top ai companiei Syneron, lider mondial in producerea de echipamente estetice si medicale. Inginerul Ilan Toledano a creat echipamente medical-estetice folosite in centre si clinici din intreaga lume precum: Velasmooth, Velashape, Pitanga, platformele E-matrix, E-max, etc. 

Comparativ cu majoritatea echipamentelor produse de companii de top, tehnologia IPL care se regaseste in sistemul Forma are cea mai scurta durata posibila a pulsului folosind energie mare pentru eficienta maxima. Parul are un timp de relaxare termica cuprins intre 10-15 milisecunde (Msec), prin urmare, orice puls luminos ce nu se incadreaza in acest interval este ineficient. Multe echipamente estetice folosesc IPL cu o durata a pulsului mai mare de 15 Msec, marind astfel riscul aparitiei reactiilor adverse si implicit afectarea pielii din cauza supraincalzirii, pe masura ce energia este absorbita de piele.

Sursa de lumina folosita ale aparatului Forma produce un puls luminos cu durata cuprinsa intre 2 si 10 milisecunde, de aceea pulsul este 100% eficient pentru distrugerea folicului pilos. Acest tip de epilare definitiva este nedureroasa si sigura. Fie ca iti doresti sa scapi permanent de parul de pe picioare, brate, abdomen, axila, inghinal, facial sau de pe intregul corp, epilarea definitiva are rezultatele cele mai eficiente si rapide!

Caldura ce difuzeaza din tija firului de par ucide foliculul si bulbul inconjurator, astfel ca nici un alt fir de par nu va mai creste din foliculii lezati. Energia necesara pentru a incalzi tija firului de par este trimisa sub forma unui scurt impuls de lumina foarte intensa rosie si aflata in vecinatatea infrarosu, filtrata selectiv pentru a tinti concentratia inalta de melanina din par in timp ce evita alte structuri ale pielii care ar putea fi lezate, in special vasele de sange.

Melanina din piele absoarbe si ea lumina, astfel ca trebuie luate anumite precautii pentru a ne asigura ca leziunea se produce numai in jurul tijei firului de apr, in special daca pielea este bronzata sau natural pigmentata.

In cursul unui tratament – abonament intreg, firul de par va suferi modificari de grosime si pigmentare.  Pe parcursul tratamentului firul de par devine mai fin si creste considerabil mai incet.

Ce voi simti?

Este obligatorie efectuarea a min 2 spoturi IPL pentru testarea tolerantei. Pentru rezultat concludent sa vor astepta 15 minute.

Senzatia pe care o aveti in timpul tratamentului este de usoara piscatura – ca de banda de elastic si de caldura.

Fiecare fir de par ce absoarbe energia luminoasa si pe care o converteste in energie calorica, se incalzeste pana la 70 de grade Celsius si astfel trimite cortexului cerebral semnalul de senzatie la limita celei dureroase. Cu cat sunt mai multe fire ce absorb simultan emisia laserului sau IPL, cu atat senzatia transmisa cortexului este mai intensa.

O mai mare densitate de fire, precum si fire de par mai groase si mai inchise la culoare se reflecta intr-o senzatie mai intensa in timpul tratamentului.


Cu cat suprafata capului de tratament al echipamentului este mai mare, cu atat senzatia in timpul sedintei este mai intensa. Un cap mai mare de tratament inseamna ca mai multe fire de par sunt tratate simultan.

Aproape intotdeauna zona tratata prezinta usor eritem - se inroseste pielea (spre roz) - si edem perifolicular -usoara umflatura in jurul fiecarui fir de par - in special daca este gros. Aceste reactii apar in majoritatea cazurilor la cateva minute dupa aplicarea luminii.

Ce asteptari sa-mi fac?

Eficienta tratamentului de epilare definitiva cu IPL poate depinde de caracteristicile fiecarei persoane (metabolism, nivel hormonal, tipul firului de par, grosimea firului, numar foliculi pilosi, pigmentul pielii, varsta si numarul de sedinte de tratament). Rezultatele cele mai favorabile se obtin pe firul de par inchis la culoare (care are mai multa melanina si poate absorbi lumina intens pulsata), in contrast cu tenul deschis. Pielea bronzata are melanina, constituind o problema deoarece o parte din lumina intensa pulsata va fi absorbita in piele, ceea ce va diminua eficienta tratamentului si poate cauza leziuni cutanate. In consecinta, este necesar sa eviti expunerea la soare inainte si dupa sedintele de epilare definitiva!

Rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima sedinta, cand poti pierde pana la 30% din parul nedorit! Sunt necesare 6-10 sedinte de epilare definitiva cu IPL, iar sedintele sunt programate la un interval de 3 saptamani primele 3 sedinte ulterior 5-8 saptamani (sau cand mai creste).

Un tratament conduce in medie la o reducere in numarul de fire temporara in medie cu 70% pentru 3 luni si 15-30% reducere permanenta in numarul de fire. Fiecare tratament suplimentar conduce la o reducere aditionala de 15-30%.

Contraindicatii?

 


Pielea bronzata ca urmare a expunerii la soare sau a folosirii solarului
Inflamatii ale pielii (eczeme, herpes) in zonele tratate, folosirea in ultimele 3-6 luni de tratamente precum Isotretinoin, Roaccutane si Retin-a pentru acnee sau alte afectiuni dermatologice
Consumul unor medicamente fotosensibilizante (unele antibiotice, antidepresive, antiinflamatorii, anxiolitice), pentru persoanele care sufera de epilepsie (pentru ca flash-urile repetate din timpul tratamentului pot induce crize eplileptice)
Femeile insarcinate si care alapteaza
Persoanele aflate sub tratament cu medicamente anticoagulante (de exemplu, pentru boli de inima)


Cate sedinte , la ce interval?

Sedintele de epilare definitiva cu Forma-tk sunt programate potrivit unui algoritm ce respecta fiziologia cresterii firelor de par. Cele 3 stadii ale cresterii firelor de par sunt: cel anagen (de crestere activa), catagen (de stagnare) si telogen (de regresie). Tratamentul de epilare definitiva cu IPL trebuie realizat in faza de crestere activa a firului de par, caldura produsa fiind condusa de catre fir direct la celulele germinative ale folicului pilos – de aceea sunt necesare o serie de sedinte, programate la un interval anume, pentru a surprinde toate firele de par in stadiul anagen.

In functie de zona corpului este necesar un anumit numar de sendinte pentru a obtine cele mai bune rezultate. Mai jos este prezentat numarul de sendinte necesar in functie de zona corpului, precum si intervalul de timp dintre sendinte.

Zonele de pe fata – buza superioara, barba, perciuni:
 - Minim 10 sedinte  la interval de 3, apoi 4 sapt.

Zonele de pe trunchi – axial, bikini, spate, umeri, brate etc:
- Minim 6-8 sedinte la interval de 4-6 sapt

Zone de picioare – gambe, coapse:
- Minim 5-6 sedinte la interval de 8 saptamani.

Costa foarte mult?

Daca te gandesti ca sedintele de epilare definitiva se programeaza la inceput la interval de 4, apoi 8 saptamani si ulterior doar la peste 8 saptamani chiar la 6luni-1 an – pe termen lung investitia de inceput chiar merita, in final se economisesc banuti. Epilatul cu ceara sau cu lama de ras sigur se face la 2-3 saptamani, chiar la 1 saptamana. Totodata se va imbunatati si aspectul pielii, se stie ca lumina intens pulsate ajuta si la foto-intinerire si veti scapa si de firele de par care cresc sub piele.

Iata cateva preturi in Euro orientative (se achita contravaloarea in Ron la cursul zilei BNR, preturile contin TVA):

Zona

Sedinta

individuala (€) 

Abonament

6 sed (€) 

Sedinta

 in ab.6 sed (€)

Sedinta

dupa ab.(€)

Mustata

20

100

17

20

Axile

40

200

33

40

Inghinal total

55

270

45

45

Inghinal total si

interfesieri

60

300

50

50

Picioare scurt

70

370

62

65

Orice salon este bun?

Este foarte important in primul rand sa fiti informati cu ce inseamna, ce veti simti, ce contraindicatii exista, ce efecte secundare pot exista etc. Personalul Diva Beauty Studio a facut un training cu profesionisti in domeniu, inclusiv cu un medic dermatolog si au experienta, asadar veti primi toate informatiile si dvs. Noi, la DIVA Beauty Studio avem ca prioritate siguranta clientilor si eficienta in acelasi timp a tratamentului. Aparatul ar trebui sa fie unul performant, asa cum l-am prezentat mai sus, Sistemul Forma produce un puls luminos cu durata cuprinsa intre 2 si 10 milisecunde (cel mai eficient). Parul are un timp de relaxare termica cuprins intre 10-15 milisecunde (Msec), prin urmare, orice puls luminos ce nu se incadreaza in acest interval este ineficient. Multe echipamente estetice folosesc IPL cu o durata a pulsului mai mare de 15 Msec, marind astfel riscul aparitiei reactiilor adverse si implicit afectarea pielii din cauza supraincalzirii, pe masura ce energia este absorbita de piele. De asemenea urmariti si preturile mici care au un raport bun cu calitatea asteptata, efortul DIVA Beauty Studio a fost sa putem veni in intampinarea clientilor cu un pret imbatabil raportat la serviciile ireprosabile. Care este diferenta fata de tehnologia laser? Dezavantajul laserului fata de IPL este ca poate distruge numai foliculii ce se gasesc in punctul focal specific, corespunzator lungimii de unda emise. Tratamentul cu laser este mai scump decat cu IPL, deoarece un laser are un pret mult mai mare decat un echipament cu lumina intensa pulsata.

IPL Epilare definitiva IPL Epilare definitiva Diva beauty studio