Festivalul International ECO ETNO FOLK Film sia desemnat castigatorii celei de a XII a editii

Premiul Special al juriului a fost acordat filmului iranian „Hajj Kaffash”, realizat de Mostafa Khosravi (Documentary&Experimental Film Center).
Filmului „Harraga”, regizat de catre Eva Patricia Fernandez si Maria de la Torre (Creta Producciones Uzala Films), ambele din Spania, i-a fost decernat Premiul Special al TVR Craiova  pentru cea mai buna regie.
Premiul Special pentru cea mai buna imagine a fost câstigat de norvegianul Skule Eriksen (IBIS FILM Bergen) pentru productia „Fjord”.
Premiul Special pentru cel mai bun scenariu a fost acordat peliculei „Hurezi – Gradina sufletului brâncovenesc”, în regia lui Iulian Foisor (TVR International).
Filmul „Cea mai frumoasa casuta”, în regia lui Igor Byshniov (Belarusian Video Center) , a primit Premiul Special pentru cel mai bun film ECO.
Din Azerbaijan, „Fii fericit”, realizat de Yusif Guliyev (Motor Film Production), a câstigat Premiul Special pentru cel mai bun film ETNO.
Premiul Special pentru cel mai bun film FOLK a fost acordat regizoarei Violeta Gorgos, pentru „Nascut nu facut”, un film produs de TVR Iasi.
Cu Premiul Special pentru cel mai bun film individual (Cineclub, studentesc, de animatie) au fost recompensate filmele: „Miracolul Bâncusi”, al regizorului Dumitru Calugaru (Videocineclub „C. Brâncusi” Tg. Jiu) la subcategoria Cineclub, „Sabbat”, de Lyubov Timeeva (Rusia) la subcategoria Film Studentesc si de „Marile Sperante” în regia lui Alexei Gubenco (Univ. Hyperion) la subcategoria Animatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organizator: Fundatia Nationala pentru Civilizatie Rurala „Niste Tarani”
In parteneriat cu: Primaria Comunei Slatioara, Casa de cultura taraneasca „Dinu Sararu” Slatioara, Arhiepiscopia Râmnicului, Centrul National al Cinematografiei, Centrul pentru Pastrarea si Promovare Culturii Traditionale Vâlcea
Sponsor principal: Rosia Montana Gold Corporation
Sponsori: Obada Trans Srl., Conimpex Company Srl., Contrast Promotion, Fundatia Vaideeni, Agrovet, Diana Srl., Ceramica de Hurez - Mihaela si Ion Palosi, Boromir, Avicarvil, Casa Marcea.
Parteneri media: Radio România, TVR Craiova, Radio România Antena Satelor, Radio Oltenia Craiova, TV Vâlcea Unu, Curierul de Râmnic, Monitorul de Vâlcea, TV Etalon Râmnicu Vâlcea, Revista Clipa, Radio Oltenia Craiova, Diplomat Club, Curierul de Vâlcea, Gazeta de Sud.

niste tarani festival film eco etno