F64 lanseaza Fujifilm X-Pro 1

 

Potrivit reprezentantilor FUJIFILM, X-Pro 1 ofera garantia unei imagini de calitate superioara care poate rivaliza oricand cu aceea a unei camere DSLR, adresandu-se atat fotografilor pasionati cat si celor profesionisti, fiind un aparat mirrorless construit la standarde profesionale care va schimba piata prin inovatie si prin calitate.

"Fujifilm pune un accent mare pe obtinerea unei calitati extraordinare a imaginii, iar prin intermediul lui X - Pro1 suntem mandri sa oferim un sistem de obiective interschimbabile, menite sa functioneze la cel mai inalte standarde optice, fara compromisuri" declara Go Miyazaki, presedintele diviziilor de Imagine si Imagine Electronica al FUJIFILM North America Corporation. "Fiecare element este produsul angajamentului pe care ni l-am luat pentru calitate. Cu ajutorul senzorului personalizat APS-C X-Trans CMOS, Multi Viewfinder-ul Hibrid unic si cele trei obiective interschimbabile, X-Pro 1 devine noul standard al fotografilor", mai declara Go Miyazaki.

Fujifilm X - Pro 1 are un senzor de 16 MP APS-C, in care este incorporat un filtru si tehnologie EXR marca Fujifilm, si este echilibrat sa livreze imagine la o calitate superlativa, care poate concura cu modelele middle si high-end de camere DSLR. Tinzand spre piata premium a camerelor digitale, Fujifilm a dus modelul X -Pro 1 la nivelul urmator cu o noua generatie de Multi Viewfinder Hybrid si trei obiective FUJINON luminoase, cu focala fixa.

Obiectivele FUJINON XF ofera cea mai inalta calitate a imaginii, intrucat optica lor este folosita atat la transmisiile TV cat si la camerele cu format mediu. Expertiza acestor doua utilizari este acum folosita pentru obiectivele lui Fujifilm X-Pro1.

"XF18mmF2 R" (echivalent 27mm) f/2.0, "XF 35mmF1.4 R" (echivalent 53mm) f/1.4 si "XF60mmF2.4 R Macro" (echivalent 90mm) F/2.4 sunt cele trei obiective cu care se poate mandri X-Pro1.

Nici la capitolul tehnologie versus aspect, X-Pro1 nu este deficitar. Sasiul din aliaj de aluminiu si interfata imbunatatita a acestuia sunt un elogiu al atentiei pe care Fujifilm o acorda calitatii si necesitatilor fotografice pentru profesionisti. Atentia acordata detaliilor se indreapta si catre rotitele pentru viteza obturatorului si a controlului de compensare a expunerii, construite din metal solid.

Parasolarul lui X- Pro 1 este usor, din aluminiu si a fost special creat pentru lentilele FUJINON XF. Aspectul compact al acestuia ofera performante in materie de umbre si care se imbina perfect cu stilul X – Pro1.

Exteriorul de piele al lui X–Pro 1 este creat pentru un aspect de calitate si pentru durablitate, pielea sintetica oferind rezistenta elementelor si durabilitate ridicata, in timp ce un proces original de fabricare reproduce aspectul de piele autentica sub auspicii ECO.

Pentru camerele pe film, capturarea mai multor expuneri este o tehnica fotografica unica prin care se suprapun mai multe imagini, expunand de doua ori un singur cadru de film. X-Pro 1 poate simula acest lucru prin procesare avansata digitala, selectand modul Multi Exposure.

In plus, in momentul in care doreste replicarea efectului monocrom al fotografiei pe film, X-Pro1 vine in intampinarea utilizatorului cu filtrele de culoare, care iti largesc interpretarea fotografica. Pentru cei care prefera un look mai nostalgic, exista filtrul sepia.

Accesoriile lui X-Pro1 sunt : grip-ul HG Xpro1 - acesta ofera o mai buna si sigura manuire a camerei, blitzul cu montura pe patina EF- X20 – creat sa se potriveasca stilului lui X –Pro 1, cu activare dial: auto si manual, geanta din piele LC XPro1 – protejeaza camera si ofera acces rapid pentru a fotografia.

F64 aduce aceasta camera foto in exclusivitate in Romania pasionatilor de fotografie, acum pentru teste, dar cat de curand ea va fi disponibila la vanzare in magazin si online. Vom anunta clientii cand X-Pro1 va fi in stocul nostru; pana atunci vom organiza sesiuni de testare si demonstratii, alaturi de reprezentantii Fujifilm Romania.

F64 Fuji X PRO1 mirrorless obiectiv interschimbabil aparat retro