Extras CF poți obține și online. Iată cum și cât de simplu este

În ultima vreme ne-am obișnuit să rezolvăm multe din nevoi, fie cele legate de viața profesională sau personală, mai mult online. Nu facem excepție nici când vine vorba de extrasul cf, adică extrasul de carte funciară.

Descoperă în rândurile ce urmează cât de simplu și rapid poți solicita un extras cf online!

Mai întâi, de ce ai avea nevoie de un astfel de extras?

Extrasul de carte funciară este actul eliberat de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI). Acesta are un format standard și în acesta sunt prezentate informații ce țin de descrierea și identificarea unui imobil. Sunt cuprinse informații ce țin de suprafață, titlul de proprietate, dreptul de uzufruct, ipotecă dacă este cazul etc.

Numit pe bună dreptate act de identitate al unui imobil, un astfel de extras cf online prezintă toate detaliile despre un imobil. Va fi solicitat de proprietar în cazul în care acesta dorește să vândă, să închirieze, să obțină un credit și să garanteze cu un imobil, poate chiar când vine vorba despre instalarea utilităților.

Ce trebuie să faci pentru a solicita acest tip de extras

Dacă ne referim la varianta clasică, te prezinți la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară din județul tău. În funcție de orar, stai la coadă, completezi o cerere tip prin care soliciți să ți se elibereze actul dorit. În general durează 2 zile lucrătoare de la data la care ai făcut solicitarea. Costul este unul fix și despre asta poți obține informații la locul cu pricina.

Există însă și o altă metodă, cea online. Presupune un minim de efort. Nu te vei mai deplasa, nu este nevoie să ții cont de programul de funcționare a instituției. Iată și despre ce este vorba: accesezi extrascfonline.ro. Ai câteva câmpuri de completat, cu ghid care să te ajute. Nimic complicat. Adică completezi în loc de cererea tip, un formular de identificare a imobilului pentru care ceri extrasul. Plăteși online și totul este mai simplu și mai rapid decât crezi.

Cât costă un extras cf online

Dacă ne referim la aceeași sursă menționată și anume extrascfonline.ro costul este de 48 de lei, iar dacă soliciți și un al doilea extras, atunci obții un preț mai bun. Contează doar această sumă? Ei bine, să ne gândim că de fapt și timpul și energia pe care tu le consumi deplasându-te la instituția responsabilă cu eliberarea acestor tipuri de acte, faptul că trebuie să depinzi de programul funcționarilor sunt aspecte ce te pun în dezavantaj.

Online este mai simplu, mai rapid pentru tine. Ai câteva clickuri și eliberarea de carte funciară este ca și rezolvată. Actul îți va fi transmis prin poșta electronică. Acesta este oficial și valabil la fel ca și ceea ce primești în varianta printată de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, agenția teritorială de care aparții. Acesta nu poate fi modificat ulterior și îl poți prezenta instituțiilor care ți-l cer.

Află mai multe despre această metodă, din pagina extrascfonline.ro.

Contact:

contact@extrascfonline.ro

0746 548 798

extrascfonline.ro