Europa Travel pregãtește noi destinații și pachete turistice low-cost

Ultima mutare produsã recent în rândul agențiilor de turism are în prim plan cel mai mare turoperator low-cost din România. În curând, ne vom bucura de circuite și vacanțe exotice la prețuri foarte bune și în paralel, va crește numãrul destinațiilor pentru sejururile low-cost.



În ultimii trei ani, Europa Travel, cel mai mare turoperator low cost din România, a fãcut parte din Grupul Christian Tour, alãturi de unele dintre cele mai puternice branduri din turismul românesc. Însã, cu puțin timp în urmã, Teodor Cãlimãnescu (fondatorul companiei) a negociat recuperarea integralã a pachetului de acțiuni deținut de cãtre Christian Tour, astfel cã acum Europa Travel se aflã 100% în proprietatea sa.



Într-un moment de acalmie, în care toate privirile pieței de specialitate pãreau îndreptate doar spre Grecia, mișcarea a surprins mediul de afaceri de profil. Cu atât mai mult cu cât  generoasa umbrela a grupului Christian Tour garanta dezvoltarea rapidã, bine susținutã logistic și financiar, a brandurilor aflate în custodia sa. 



”Munca alãturi de colegii de la Christian Tour a însemnat enorm pentru echipa noastrã, declarã Teodor Cãlimãnescu. Am învãțat sã fim mai buni, mai eficienți, mai performanți și sã credem mai mult în produsul nostru. Le mulțumim și ne bucurãm cã putem colabora în continuare pe produsele pe care suntem parteneri de ani de zile. Dar Grupul Christian Tour a atins în clipa de fațã o dezvoltare uimitoare pe aproape toate segmentele turismului. De la chartere, circuite, sejururi individuale, incoming, site-uri de bilete de avion și de cazãri, pachete pe litoralul românesc, vacanțe exotice, în domeniul hotelier etc, pentru toate categoriile de turișt,.



Teodor Cãlimãnescu a mai adãugat cã ”succesul Europa Travel a fost garantat, de-a lungul timpului, datoritã specializãrii companiei pe un singur segment al pieței turistice, pe care am devenit foarte, foarte buni: vacanțele low cost. Asta am fãcut de la început și asta ne dorim sã facem în continuare. Sã oferim românilor cele mai ieftine vacanțe posibile pe destinațiile operate de noi. Din acest motiv, dublat de o oarecare presiune a turiștilor care cãlãtoreau an de an cu  Europa Travel, am simțit cã trebuie sã revenim la modelul nostru tradițional de business. Sã alegem o nișã pe care sã devenim foarte buni, specializați în detrimentul extinderii de tip „corporate”.



Cu alte cuvinte Teodor Cãlimãnescu a renunțat la siguranța și confortul oferite de apartenența la un grup de turism foarte puternic, pentru a-și duce mai departe proiectul sãu de nișã, în care crede enorm. Actualmente, din familia de companii Europa Travel mai fac parte o firmã de transport care deține o micã flotã de autocare proprii precum și o firmã de incoming în Grecia. Evident cã aceste firme se susțin reciproc și contribuie în mare mãsurã la ”cele mai mici prețuri” pe care turoperatorul low-cost le garanteazã pentru sejururile ori circuitele turiștilor români.



De-a lungul timpului Europa Travel a dus în vacanțã aproximativ 250.000 de turiști și a venit cu tot felul de premiere pentru piața româneascã. Dintre acestea, amintim: vacanțele de 1 euro, sejururile în Grecia sub 100 de euro pentru transport și o sãptãmânã de cazare, pachete de cazare gratuitã pentru bãrbați sau invitațiile adresate turiștilor de a testa gratis cazarea în timpul unui sejur.



”Continuãm dezvoltarea produselor low-cost, ne dezvãluie Teodor Cãlimãnescu, și pe alte zone decât segmentele noatre de piațã tradiționale. În primul rând vom crește numãrul destinațiilor pe care avem curse charter cu autocarul sau avionul, apoi ne vom îndrepta atenția asupra vacanțelor exotice low-cost.”

Europa Travel un nou inceput noi destinații pachete turistice low-cost