Esti ciclist? Iata cat de necesare sunt accesoriile pentru biciclete

Fiind una din cele mai indragite activitati, ciclismul are din ce in ce mai multi adepti in intreaga lume. Deoarece este atat o activitate placuta, cat si practica, pedalatul se adreseaza atat celor amatori cat si profesionistilor, indiferent de varsta.

Mersul pe bicicleta a inceput sa fie mult mai des practicat in zonele urbane, fiind o modalitate eficienta de a te deplasa pe distante scurte si medii, in conditii de trafic. Cu toate acestea, odata cu multitudinea de avantaje vine si o serie de responsabilitati de care trebuie sa tii cont atunci cand esti participant la traficul din oras.

Astfel, pentru a te asigura de o experienta la superlativ, atat placuta cat si sigura pentru tine si pentru ceilalti participanti la trafic, este bine sa luam niste masuri de siguranta, precum accesoriile si echipamentul corespunzator pentru biciclete, care sa-ti sustina performantele si sa te protejeze de eventualele incidente.

In continuare iti prezentam o serie de accesorii pentru biciclete pe care orice amator sau pasionat de ciclism ar trebui sa le detina. Acestea sunt esentiale si ar trebui sa faca parte din arsenalul oricarui ciclist, putand fi folosite indiferent de modelul de biciclete.

Casca de protectie

Fiind practic de nelipsit din recuzita celor care vor sa participe la trafic, casca de protectie este un accesoriu de baza. Chiar daca esti experimentat sau doar la inceput de drum, casca de bicicleta te poate scapa din situatii neprevazute. Este foarte important ca acest accesoriu sa fie de marimea potrivita, altfel te poate incurca, dandu-ti un fals sentiment de securitate. De aceea se recomanda sa-ti achizitionezi acest accesoriu direct din magazin, cerand la nevoie ajutorul unul specialist.

Bidonul cu apa

Orice sportiv cunoaste importanta unei hidratari corespunzatoare. Mai ales la drum lung, dar si in perioada verilor toride, este recomandat sa ai asupra ta acest accesoriu pentru biciclete care te poate scoate din incurcaturi si iti permite sa repornesti la drum cu bateriile reincarcate. Pe piata exista o gama diversa de bidoane si suporturi pentru bidoane, in diverse marimi si forme, pe cat de atractive, pe atat de utile.

Luminile pentru bicicleta

Din lunga lista de accesorii pentru biciclete, luminile nu doar intregesc aspectul estetic ci sunt esentialmente necesare pe timp de noapte, in special in zonele slab semnalizate sau iluminate. Aceste accesorii au evoluat mult de la vechiul model pe dinam, in prezent existand o multitudine de modele care se pot adapta la viteza de deplasare, proiectand lumina fie mai aproape, fie mai departe. Ramai astfel vizibil pentru ceilalti participanti la trafic, avand siguranta plimbarii pe un drum intunecat.

Antifurt

Stim ca tii la “bolidul” tau, de aceea este important sa-l pastrezi in siguranta, mai ales cand ai ajuns la destinatie. Un antifurt de calitate va descuraja potentialii curiosi, iar tu vei fi mai linistit, stiind ca bicicleta ta este bine securizata.

Aceste accesorii pentru biciclete se intalnesc intr-o multitudine de varietati si forme. Cele mai cunoscute modele includ: antifurturile plabile, cele in forma de U, cele pentru cadru, antifurturile spirala sau de tip lant.

 

Alege sa pedalezi in voie vara aceasta si bucura-te de o experienta completa a pedalatului, folosind aceste accesorii de biciclete esentiale. Ia decizia corecta si fii mereu pregatit ca participant la traficul urban!

accesorii biciclete veloteca biciclete accesorii