3 Lucruri de care este esential sa tii cont atunci cand alegi anvelopele moto

Motocicletele, ATV-urile, scuterele si mopedele au necesitati speciale atunci cand vine vorba despre capriciile iernii. Sezonul rece inseamna bucurii atat pentru cei mici cat si pentru cei mari, insa nu de putine ori, acest sezon se poate transforma cu usurinta in adevarate provocari pentru conducatorii auto si moto. In ceea ce priveste pregatirile pentru iarna, intre masini si motociclete am putea spune ca exista necesitati similare. Anvelopele sunt fara doar si poate accesoriile cele mai importante atunci cand vine vorba despre iarna si mai ales despre conditiile meteo nefavorabile din toata aceasta perioada. 

Anvelopele moto, la fel ca si cele auto se regasesc intr-o gama destul de larga, astfel ca alegerea celor potrivite s-ar putea dovedi o sarcina destul de dificila, chiar si pentru cei mai priceputi conducatori de motociclete. Am putea spune ca astazi lucrurile au devenit ceva mai simple atunci cand vine vorba despre astfel de achizitii avand in vedere ca exista la ora actuala numeroase magazine online care comercializeaza anvelope moto, un astfel de magazin este si Fmracing.ro. Esti in cautarea unui nou set de anvelope de iarna moto? Iata 3 lucruri de care este esential sa tii cont pentru a face o alegere cat mai potrivita.

Modul in care utilizezi motocicleta.

Un lucru absolut esential de tinut cont atunci cand vine vorba despre alegerea unor anvelope moto este modul in care vei utiliza motocicleta. Anvelopele influenteaza foarte mult modul in care se comporta o motocicleta pe drum. Pentru o aderenta mai buna si o manevrabilitate de exceptie, se poate opta pentru anvelope cu o vascozitate mai mare, lucru care permite adoptarea unui stil de condus ceva mai agresiv. In situatia in care se doreste o durata de viata mai mare a anvelopelor, se poate opta pentru anvelope cu un grad de vascozitate mai mic. 

Tipul de motocicleta.

Daca dispui de o motocicleta de tip cruiser, atunci cu siguranta cea mai potrivita alegere pe care o poti face in acest sens sunt anvelopele mai dure. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste motociclete sunt utilizate pentru drumuri lungi. Gradul de uzura al unei anvelope insa depinde in mare parte si de stilul de condus, astfel ca daca esti un mare iubitor de viteza si de adrenalina, gradul de uzura va fi mai ridicat. In cazul unei motocicleta sport, este necesar sa se opteze pentru niste anvelope de tip off-road avand in vedere ca aceste sunt mai dure si au o rezistenta mult mai buna. 

Bugetul disponibil.

Nu in ultimul rand insa, este important sa luam in calcul bugetul maxim pe care suntem dispusi sa il cheltuim in acest sens. Anvelopele moto se regasesc intr-o gama foarte larga de functionaliatti si brand-uri, astfel ca stabilirea unui buget maxim, va restrange din start aria cautarilor pe care le avem de facut in acest sens. Este lesne sa ne dam seama ca o anvelopa de calitate ne va pune in situatia de a investi o suma mai mare de bani in acest sens.

 

anvelope moto Fmracing.ro