Endpoint Protector 2009 introduce monitorizarea accesului la fişiere pentru utilizatorii Mac



Bucureşti, Romania, 13 octombrie 2010. Singura solutie din lume pentru securitatea dispozitivelor portabile, a porturilor si pentru prevenirea pierderilor de date pentru computerele Mac/Apple, Endpoint Protector 2009, a fost lansata intr-o noua versiune cu funcţionalitati aditionale dedicate platformelor Mac. Noile functionalitati au fost gandite pentru a mari nivelul de protectie pentru datele confidentiale ale firmelor si pentru a le oferi oamenilor de afaceri ce calatoresc in mod constant o modalitate de a ramane activi si productivi. In acelasi timp datele pe care le transporta sunt protejate de amenintarile frecvente generate de folosirea incorecta a dispozitivelor de stocare portabile, ce duce adesea la brese de securitate extrem de periculoase.

 

Endpoint Protector 2009 vine acum cu functionalitatea File Tracing, aceasta oferind departamentelor IT ale companiilor un control sporit asupra transferurilor de date si activităţii cu fisiere din cadrul retelelor informatice. Astfel, cand noua funcţionalitate este activata, ea inregistreaza informatii despre activitatea cu datele companiei, stocandu-le in vederea unui audit ulterior. De fiecare data cand un angajat modifica, şterge sau redenumeste un fişier stocat pe un dispozitiv portabil sau copiat apoi pe un astfel de dispozitiv, actiunile sale sunt inregistrate, impreună cu numele sau si specificatiile dispozitivului.

 

A doua funcţionalitate importanta a noii versiuni Endpoint Protector pentru securizarea dispozitivelor portabile pe sistemele de operare Mac le permite reprezentantilor autorizati ai companiei sa emita parole temporare pentru modul de lucru offline pentru angajatii aflati in calatorii de afaceri. Atunci cand calatoresc, angajatii pot sa nu beneficieze intotdeauna de acces la Internet, ei avand in continuare nevoie sa utilizeze diferite dispozitive de stocare sau de alt tip - o imprimanta pentru tiparirea unui contract, un stick de memorie pentru a salva o prezentare pentru un eveniment. Pentru a-i ajuta sa economiseasca timp si sa lucreze eficient, li se poate oferi prin telefon o astfel de parola ce le permite autorizarea dispozitivelor de care au nevoie pe perioade de la 30 de minute la o saptamana.

 

“Noua versiune Endpoint Protector pentru Mac/Apple se concentreaza pe doua aspecte importante ale securizarii dispozitivelor portabile si prevenirii pierderilor de date – analizarea atenta a activitătii legate de date şi fisiere in cadrul firmei pentru a preveni posibile scurgeri de informatii sau furturi (File Tracing asigurand tocmai monitorizarea si auditul necesar) si nevoia de a ne asigura clientii ca mobilitatea si portabilitatea, avantaje necesare mediului de business modern, nu sunt in nici un fel restrictionate de politicile de securitate, dar si ca le oferim in acelasi timp un mediu de lucru securizat pentru utilizarea dispozitivelor portabile”, a explicat Roman Foeckl, Director General CoSoSys.



Endpoint Protector 2009 este conceput pentru a minimiza amenintarile interne, a reduce riscul scurgerilor de date si a controla dispozitivele conectate la computerele Macintosh/Apple si Windows. Solutia le permite departamentelor IT sa controleze in mod proactiv utilizarea interna a dispozitivelor, in timp ce inregistreaza toate datele transferate prin retea si cripteaza datele in tranzit pe dispozitivele portabile. Aplicatia este disponibila ca versiune de incercare gratuita sau demo online pe situl http://www.EndpointProtector.com.

 

Pentru a evalua Endpoint Protector vizitati:

http://www.cososys.com/software/endpoint_protector.html?ro




Despre CoSoSys
Compania CoSoSys este specializata in dezvoltarea de software pentru securizarea retelelor si pentru imbunatatirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicatiilor include functii de la protejarea prin parola si sincronizarea datelor, pana la impiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice atasate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricantii de hardware de talie mondiala, dar si direct catre utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe http://www.CoSoSys.com si http://www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucura de o creştere continua a numarului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul in Cluj-Napoca, Romania, si are reprezentanti de vanzari in Statele Unite si Germania.

Imagini si materiale aditionale:
http://www.cososys.com/images.html
http://www.cososys.com/press_room.html 

Contacte de presa

Mirror Communications
Alina Popescu
Phone: +40 741 073753
E-mail: alina@mirror-communications.com

CoSoSys Ltd.
Anca Goron
Phone: +40 264 593 110 Ext. 113
E-mail: anca.goron@cososys.com

Mac OS securitatea datelor dispozitive portabile monitorizare acces fisier