De ce trebuie sa cumperi doar pijamale pentru copii din bumbac natural?

Pielea copilului tau este foarte sensibila, delicata si fragila. In acelasi timp, este vulnerabila la toate substantele la care este expusa, de la particule provenite din aer, pana la aditivi si alergeni prezenti in detergenti si in tesaturi,  acestea putandu-i produce iritatii, alergii sau eczeme. Tocmai din acest motiv, ar trebui sa ai o atentie sporita si sa cumperi mereu doar pijamale pentru copii realizate doar din bumbac natural, de calitate superioara, care ii protejeaza pielea micutului in fiecare moment.

Iata care sunt principalele 10 motive pentru care ar trebui sa achizitionezi doar pijamale pentru copii confectionate din bumbac natural:

1. Atat medicii pediatri, cat si cei generalisti sau dermatologi din intreaga lume recomanda purtarea exclusiva a pijamalelor pentru copii si a altor haine sau accesorii realizate doar din bumbac natural, de calitate superioara, deoarece acesta este un material 100% bio.

2. Pijamalele pentru copii realizate din acest tip de tesatura sunt pufoase, moi si deosebit de confortabile. Bumbacul permite pielii sa respire si combate cu succes transpiratia excesiva, in timp ce absoarbe foarte bine umezeala. Astfel, corpul micutului tau va ramane mereu uscat si nu ii va provoca iritatii.

3. Avand in vedere ca este un material 100% natural, bumbacul este non alergenic. Asadar, nu exista riscul ca prichindelul tau sa sufere din cauza iritatiilor, alergiilor sau eczemelor, care sunt foarte comune in randul copiilor.

4. Foarte putine persoane stiu ca pijamalele pentru copii si hainele realizate din bumbac natural sunt solutia ideala pentru micutii care sufera de astm sau bronsita astmatiforma. Comparativ cu alte tipuri de materiale, acesta nu elimina in aer particule ce pot declansa crize de astm sau de tuse.

5. Tesaturile sintetice sunt deseori tratate cu substante chimice menite sa le dea o textura mai placuta si o rezistenta mai mare la uzura. Toate aceste substante chimice ii pot provoca micutului tau probleme serioase de sanatate, precum iritatii, eruptii cutanate si alergii sau pot declansa chiar si crize de astm bronsic. Din fericire, bumbacul natural nu este supus unor astfel de metode de procesare, ceea ce il face perfect pentru siguranta copilului tau.

6. Pentru a obtine bumbacul de inalta calitate folosit in productia pijamalelor pentru copii si altor tipuri de hainute, se folosesc doar ingrasaminte 100% naturale, fara alte pesticide sau substante chimice toxice. Doar asa poti avea certitudinea ca cel mic nu este in pericol.

7. Desi unele persoane ar fi tentate sa creada ca bumbacul de calitate superioara este fragil si nu rezista prea mult in timp, acesta este, de fapt, foarte durabil, rezistand la uzura si la mult mai multe spalari decat tesaturile sintetice. De asemenea, poti curata mult mai usor pijamalele pentru copii sau alte haine realizate din acest tip de material decat cele din tesaturi sintetice. Nu mai trebuie sa folosesti tot felul de detergenti chimici, te poti rezuma la detergenti sau sapunuri bio, care isi vor face foarte bine treaba. 

8. In urma spalarii, poti folosi atat uscatorul de rufe, cat si metoda clasica de a lasa pijamalele pentru copii realizate din bumbac sa se usuce la aer. Vei vedea cat de rapid se usuca si nu vor mai prinde un miros neplacut, deoarece sunt realizate dintr-un material 100% natural.

9. Pijamalele pentru copii si hainutele din materiale sintetice nu sunt prea confortabile, desi pot avea un design atractiv. Chiar daca sunt hazlii si viu-colorate, aceste tipuri de tesaturi pot provoca un disconfort major prichindeilor si in acelasi timp, reprezinta un pericol pentru mediul inconjurator, nefiind biodegradabile.

10. Pe langa avantajele pe care utilizarea acestei tesaturi le are pentru micutul tau, bumbacul are si beneficii extraordinare pentru mediul inconjurator. Fiind un material natural, obtinut cu ingrasaminte bio, care nu polueaza, acesta este biodegradabil, protejand astfel mediul inconjurator.

Avand in vedere ce impact benefic are in viata copilasului tau o simpla tesatura naturala precum bumbacul, este momentul potrivit sa renunti la tesaturile sintetice si sa optezi pentru acest tip de material. Un magazin online care produce in Romania doar pijamale pentru copii si hainute realizate din bumbac natural de calitate superioara, respectand cele mai riguroase norme in vigoare privitoare la siguranta celor mici este Liloo.ro. Intra pe site-ul lor pentru a vedea varietatea de modele disponibile la preturi extrem de accesibile si pentru a citi recenziile reale ale clientilor, care apreciaza acest brand onest!

pijamale pentru copii