De ce SEO este important pentru companii

 

SEO este unul dintre termenii cel mai greu inteles si de multe ori gresit interpretat in lumea marketingului.

Caracterizarea incorecta a serviciilor de optimizare web, in ultimul deceniu, a provocat multi oameni de afaceri, sa devalorizeze importanta SEO ca parte integrata a unui plan de marketing bun.

Un lucru extrem de nefericit, deoarece SEO pentru un site reprezinta un canal de marketing foarte viabil care poate aduce multi clienti.

Mai mult, studiile arata ca serviciile de optimizare SEO pot avea un ROI mai bun decat oricare alta forma de marketing. Optimizarea pentru motoarele de cautare nu este magica, presupune foarte multa munca, dar ofera o vizibilitate in afaceri, branding, trafic web, un ROI ridicat, credibilitate si o intelegere a comportamentului clientilor.

SEO este bun pentru vizibilitatea afacerii si branding

 

Atunci cand utilizatorii cauta produsele si serviciile tale, evident ca doresti sa apari cat mai mult in topul rezultatelor motorului de cautare si sa primesti cat mai multe clicuri  catre site-ul  web. 

Ce inseamna asta pentru afacerea ta? 

Inseamna ca, site-ul companiei tale continua sa ofere raspunsuri in toate aceste rezultate de cautare si te asigura ca vei castiga din ce in ce mai multi clienti. Din moment ce apari continuu in toate rezultatele cautarii, potentialii clienti vor avea incredere in tine. Ceea ce ne aduce la urmatorul motiv pentru care SEO este important pentru orice business online.

SEO iti ofera credibilitate in afaceri

 

Oamenii folosesc constant Google si alte motoare de cautare. Este posibil ca ei sa nu inteleaga acest proces constient, dar totusi cauta. Iar in mintea consumatorilor, clasamentul  este un vot de incredere: "Google afirma ca aceasta afacere este relevanta, asa ca trebuie sa fie credibila". 

Clientii tai s-ar putea sa nu-si dea seama, dar clasarea ridicata in rezultatele Google te fac mai credibil in ochii lor.

SEO aduce trafic relevant si calitativ

 

Sigur, de la sine, traficul nu va face niciun ban. 

Dar impreuna cu design de calitate, o experianta de utilizare placuta si un continut creat pentru a raspunde intrebarilor sansele de a converti un vizitator in client sunt uriase.

Mai important, oamenii care vin pe site-ul tau sunt aproape  calificati – au deja nevoie sau prezinta interes pentru produsele sau serviciile caompaniei tale. Tot ce trebuie este sa-i convingi ca esti alegerea ideala.

SEO recompenseaza afacerea ta cu o rata de castig mai mare decat aproape toate formele de marketing pe internet. 

Motivul se datoreaza faptului ca, SEO, este o strategie de marketing care iti permite sa targetezi exact persoanele care cauta in mod activ produsele si serviciile pe care le oferi.

Nu trebuie sa-i convingi ca au nevoie de produsul sau serviciul tau, trebuie doar sa-i convingi ca esti omul potrivit la locul potrivit. Cu alte cuvinte, prin optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare, jumatate din batalie este castigata inainte de a incepe chiar.

Sper ca am clarificat de ce SEO este important pentru companii. 

Optimizarea site-ului (SEO) este strategia de baza in promovarea online. Marketingul pe motoarele de cautare asigura o crestere constanta a afacerii tale prin prezentarea serviciilor sau produselor tale strict si direct catre segmentul de public interesat si cu sanse mari de a face o achizitie.