Cum sa-ti construiesti un buget pentru marketing?

Pentru a dezvolta un buget de marketing eficient, trebuie mai intai sa analizati cat de multi bani de consum exista in buget, precum si suma necesara cheltuielilor lunare. Notati castigurile lunare si cheltuielile normale, cum ar fi chiria si salariile angajatilor si calculati cati bani raman in profitul net. Suma exacta cheltuita pentru campania de marketing va depinde de tipul de afacere pe care il aveti si de tipul de publicitate pe care veti merge, dar acest lucru va va oferi o idee despre cat de mult ati putea investi in asta.

Veti dori probabil sa alocati intre unu si zece la suta din castigurile totale pentru marketing si publicitate. Suma exacta va depinde de cat de mult va puteti permite sa cheltuiti si de cat de consacrat sau cunoscut e businessul dumneavoastra.

Daca, de exemplu sunteti la inceput de cariera, procentul din castiguri alocat pentru bugetul de marketing ar trebui sa fie mult mai mare decat in situatia in care a-ti fi deja cunoscut. Acest lucru e valabil mai ales in cazul in care afacerea dumneavoastra permite repetarea clientilor sau daca va aflati intr-o zona cu putini concurenti in domeniul dumneavoastra de activitate.

Odata ce ati stabilit cat de multi bani aveti in profit si a-ti realizat cati din ei se consuma pe cheltuielile personale, puteti incepe determinarea bugetului de marketing. Tipurile de activitati de marketing cu care veti lucra vor depinde in mare masura de fluxul de numerar, dar exista si tehnici de publicitate care costa foarte putin sau chiar sunt gratis.

Determinati activitatile de marketing cele mai importante pentru afacerea dvs. Acest lucru nu e intotdeauna cel mai usor de intreprins si poate necesita un pic de studiu, triere si descoperire a erorilor pentru a afla ce optiuni functioneaza cel mai bine pentru dumneavoastra. Pastrati in minte target-ul atunci cand elaborati un plan de marketing. Daca va indreptati atentia spre tineret, retelele de socializare (Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin) si alte surse mai noi veti observa ca aceste campanii de marketing vor fi mult mai utile decat anunturile imprimate sau campaniile de direct mail. Opusul se adevereste daca publicul tinta este constituit din persoane in varsta.

Atunci cand v-ati hotarat unde sa va concentrati eforturile, puteti dezvolta un buget de marketing mai eficient. De exemplu, lansarea unei campanii pe retele de socializare, a unui blog si a unui website de prezentare. Cunoscand ceea ce doriti sa faceti va puteti determina costurile si cat la % reprezinta acestea din profitul net.

Cautati cele mai bune tarife in toate domeniile, cercetati pana in cel mai mic detaliu tacticile de marketing pe care doriti sa le aplicati pentru a obtine rezultate cat mai bune si implicit mai multi bani.

Pagina web a companiei este o zona a bugetului dvs de marketing ce merita o apreciere atenta si atat de multa finantare cat e rezonabil pentru dvs. Site-ul, blogul si conturile de social media pot fi cele mai importante instrumente de marketing si eficiente ca si cost de marketing, daca aveti un buget restrans. In functie de target, ele sunt deseori mai eficiente decat anunturile imprimate sau mail-ul direct.

Nu va zgarciti la designul site-ului. Desi exista posibilitatea de a construi un site online, daca nu intelegeti pasii de baza de navigare pe un site, continutul pe care trebuie sa-l aiba si esteticul, clilentii dvs pot sa va sugureze sa-l construiti chiar dvs imediat. Daca va permiteti angajati un designer. In caz contrar, prospectati bine piata pentru cea mai buna tema de site si pastrati cat de mult simplitatea.

Ar trebui sa va ganditi sa includeti fonduri pentru crearea de continut, design grafic, servicii de branding si servicii de optimizare a continutului pentru motoarele de cautare. Consumatorii nu pot cumpara de la dvs daca nu va pot gasi. E posibil sa pierdeti o vanzare daca ei gasesc un continut scris prost pe site-ul dvs.

De indata ce v-ati ocupat de elementele esentiale si v-au ramas fonduri in bugetul de marketing, ar trebui sa le folositi unde considerati de cuviinta. Daca va stiti clientii interesati de reviste de comert, plasati reclame in revistele cele mai populare. In cazul in care clientii sunt directori de marketing in corporatii mari, luati in considerare aderarea la o retea sociala de business (linkedin) sau abordarea unei camapanii de makerting direct pe mail adresata profesionistilor.
Aminti-va ca nu trebuie sa faceti totul dintr-o data. Daca trebuie, incepeti cu un start redus si avansati pe masura ce va permite timpul si bugetul.

marketing marketing online buget strategii buget pentru marketing