Cum sa iti deschizi firma in Romania

Primul pas in mediul de afaceri este infiintarea unei firme in mod legal, cu toate actele in regula si la zi. O forma foarte raspandita de organizare a unei firme in Romania este SRL-ul - prescurtarea venind de la societate cu raspundere limitata - este o varianta sigura de organizarea a unei societati, iar multi oameni de afaceri si antreprenori o aleg.

 

Astfel, o societate de tip SRL are minim un asociat care este raspunzator de intreaga firma in caz de insolventa bazanduse pe patrimoniul firmei si pe suma de bani valabila in firma. Atentie insa! Numarul de asociati din firma este limitat la 50, dar o persoana fizica poate sa fie asociat unic in tipul de organizare numit SRL.

 

Stiai ca statul roman poate sa acored anumite facilitati fiscale acestui tip de organizare? Daca firma infiintata de tip SRL are venituri sub 65.000 euro per an - el va fi automat incadrat sub forma de microintreprindere, iar aceasta categorie nu va mai plati impozit de 16% per profit, ci doar 3% din venit.

 

Daca pana la infiintarea firmei, unul dintre asociati nu a mai avut pana atunci parti sociale sau actiu in cadrul altei firme din Romania, acesta are dreptul de a infiinta un SRL-d - debutant. Acest tip de organizare a firmei are foarte multe avantaje fata de organizarea SRL precum cele care urmeaza - infiintare gratuite, finantarea de pana la 10.000 euro nerambursabili, vor avea scutire de la plata pensiilor si contributilor pentru maxim 4 angajati, garantarea de maxim 80% din valoarea unui credit de 100.000 euro. Deci, tinand cont de aceste lucruri este important sa stii ca infiintarea unui SRL-D - debutant este foarte importanta.

 

Iata mai jos cum iti poti deschide o firma de tip SRL in Romania, care sunt pasii exacti ce trebuie urmati si documentele necesare. Acesti pasi sunt valabili si pentru societatile comerciale de tip SRL-D.

 

Sunt patru pasi mari de care sa ti cont cand vrei sa iti deschizi un SRL in Romania:

 

Trebuie in primul rand sa stabilesti obiectul prinicpal de activitate a firmei - dupa clasificarea conforma a codului CAEN, trebuie sa alegi dupa aceea forma juridica - fie SRL sau SRL-D - debutant. Dupa care trebuie sa vezi daca numele firmei de pe acte este disponibil si sa iti rezervi acest nume la Registrul Comertului, apoti sa stabilesti sediul social al firmei, sa inchei actul constitutiv si sa depui capitalul social de 200 de lei la banca.

 

Alege servicii de infiintari firme in Timisoara pentru a-ti deschide firma.

Alege servicii de contabilitate in Timisoara oferite de Axa Cont.

servicii infiintari firme timisoara

servicii infiintari firme timisoara