Cum Sa Faceti O Saniuta De Plastic Mai Rapida?



Astfel, daca doriti sa faceti saniutele de plastic ale copiilor mai rapide, folositi metoda prezentata in continuare. Si nu uitati sa ii urmariti in permanenta pe copii cand merg la sanius, si eventual sa le alegeti ruta pe unde sa mearga.

 

Saniutele de plastic pot fi foarte rapide, daca nu au marginile ridicate. Cele cu margini ridicate au o forma foarte putin aerodinamica, insa se pot transforma si ele in adevarate saniute de viteza, daca sunt curatate in partea inferioara foarte bine, pentru a nu prezenta impuritati, murdarie sau bucati de pamant. O saniuta care este perfect curata va aluneca pe zapada mult mai bine decat una murdara. Asadar, primul lucru pe care il puteti face pentru ca saniuta copilului dumneavoastra sa fie mai rapida este sa ii spalati partea inferioara, pe exterior, cu apa calduta si detergent. Dupa ce o spalati, stergeti-o cu un prosop absorbant, astfel incat sa nu dati posibilitatea apei sa inghete. Spalatul saniutei ar trebui sa aiba loc, pe cat posibil, in casa, nu afara, unde temperatura poate fi sub 0 grade.

 

Inainte ca micutul sa iasa la sanius, puteti sa turnati putin ulei pe fundul saniutei si sa il intindeti pe toata suprafata care ia contact cu zapada. Uleiul va ajuta ca saniuta sa alunece mai bine. Dupa ce dati sania cu ulei, lasati-o pentru cateva minute, pentru a permite uleiului sa intre putin in plasticul respectiv. Atentie: daca aveti o saniuta veche, s-ar putea ca uleiul sa fie absorbit in totalitate si sa nu o faca sa alunece mai repede pe zapada. Spre deosebire de apa, uleiul ingheata la o temperatura mult mai mare, astfel ca nu vor exista probleme.

 

Dupa acest “tratament” cu ulei, scoateti saniuta la zapada, si vedeti cum se misca. Daca inca nu si-a imbunatatit viteza, si se misca la fel de greoi ca inainte, mai aplicati un strat de ulei. Acesta trebuie sa fie ultimul strat de ulei aplicat intr-o zi. Daca veti incerca sa puneti ulei din ce in ce mai mult, nu veti obtine nimic, pentru ca este clar ca saniuta absoarbe uleiul in loc sa se foloseasca de el pentru a aluneca cu o viteza mai mare. Saniusul de viteza implica folosirea de casti de protectie, asadar nu uitati sa ii pregatiti micutului si casca inainte de a pleca la joaca.Cumpara saniute de pe nichiduta.ro

sanie sanie ieftina sanie nichiduta saniute nichiduta copii saniute pentru copii