Cum sa alegi un banc de lucru rezistent si practic

Un banc de lucru se dovedeste a fi un accesoriu deosebit de practic oricarui muncitor care trebuie sa manevreze diferite unelte. Exista mai multe de tipuri de banc de lucru, fiecare adaptat genului de munca pe care cel care il foloseste o intreprinde.


In special pentru cei care executa lucru manual, un banc de lucru este masa stabila de care au nevoie. Un banc de lucru de la Viamond.ro poate veni in diferite forme si poate fi adaptat, prin accesorii si dimensiune, nevoilor muncitorului.


Un banc de lucru simplu are o suprafata neteda, in timp ce un banc de lucru specializat are un design care ii permite sa fie considerat o unelta in sine. De asemenea, dimensiunea unui banc de lucru variaza enorm – de exemplu, un bijutier are nevoie de un banc de lucru relativ redus ca dimensiune, spre deosebire de un tamplar care are nevoie de mai mult spatiu de desfasurare.


Majoritatea bancurilor de lucru au o forma rectangulara, cu suprafata, colturi si margini netede sau patrate, si vin in dimensiuni standard. Ceea ce le diferentiaza insa este designul, adaptat nevoilor muncitorului si menit sa usureze munca acestuia. Cu toate acestea, designul unui banc de lucru respecta urmatoarele considerente.


In primul rand, acestea au inaltime corespunzatoare tipului de munca si include obiecte care sa usureze activitatea de productie, tinand cont daca aceasta se face stand in picioare sau jos.


Apoi, un banc de lucru are un spatiu destinat depozitarii si utilizarii usoare a uneltor necesare muncitorului. Nu in ultimul rand, ele contin un sistem de prindere – astfel orice obiect de lucru poate fi fixat pe bancul de lucru in timpul procesului de productie.


Materialul din care este fabricat un banc de lucru poate sa difere. Exista bancuri de lucru confectionate din metal, din lemn, piatra sau o combinatie de materiale. Indiferent de alegerea pe care o faci, trebuie sa tii cont ca un banc de lucru este gandit sa fie cat mai practic posibil si cat mai solid.


Sigur ca trebuie sa respecti cerintele de siguranta la locul de munca. Un banc de lucru trebuie sa fie stabil si rezistent si sa fie fabricat conform cerintelor standardului ISO 9001:2000 si acreditat de organismele internationale.


Totodata, in cazul in care optezi pentru un banc care a fost deja vopsit, alege unul care sa fi trecut prin procesul de vopsire electrostatica, prin pulverizare.


Trebuie, de asemenea, sa tii cont de spatiul de depozitare. Poti opta pentru un banc de lucru simplu, cu un sertar sau chiar pentru unul prevazut cu doua sau patru sertare. Daca uneltele de lucru sunt inalte si ocupa mult spatiu, exista varianta sa alegi un banc de lucru cu sertar si dulapior sau doar pentru un banc de lucru cu dulap.


In magazinul de birotica si papetarie Viamond.ro, gasesti mese si bancuri de lucru la cel mai avantajos raport calitate-pret, realizate din lemn de fag si otel de calitatea I. Indiferent de utilitatea pe care o doresti de la un banc de lucru, poti sa fii sigur ca orice produs comandat de pe site-ul Viamond.ro prezinta calitate crescuta si durabilitate.

banc de lucru Viamond

banc de lucru Viamond

banc de lucru Viamond