Cum sa alege Scaune auto


E vremea vacantelor. In sfarsit intreaga familie este pregatita pentru o perioada de relaxare.  Inainte de concediu fiecare dintre cei cu micuti in familie, se gandeste ca siguranta si confortul copilului pe tot parcursul drumului influenteaza bunastarea tuturor.
Cum sa alegi cele mai bune scaune auto?
Primul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vei cumpara un scaun auto este designul. Deloc superficial, modalitatea acestuia de constructie, usurinta de transport si facilitatea de depozitare sunt motive pentru care multi dintre parinti, amana momentul achizitionarii unui scaun primii pasi de calitate in defavoarea unui chilipir.
Un alt aspect foarte important il reprezinta greutatea pe care acesta o suporta. Trebuie sa fii atent la greutatea micutului tau si la capacitatea acestuia de asimilare a kilogramelor in plus, pentru a nu fi nevoie ca o astfel de investitie, de scurta durata oarecum, sa fie repetata.
Alege scaunul primii pasi potrivit pentru copilul tau. Nu poti vorbi inca de un scaun auto care sa ii reflecte personalitatea, insa poti avea in vedere faptul ca, la nivel vizual, culorile joaca un rol important in stare copilului tau. Cele mai comune alegeri din punctul asta de vedere sunt: rosu, roz si galben pentru fete si albastru, verde si portocaliu pentru baieti.
Intotdeauna analizeaza punctele de siguranta ale scaunului auto: indicat este ca scaunul auto pentru cel mic sa aiba cel putin 3 puncte de siguranta pentru a evita situatiile neplacute de orice fel.
Textura scaunului: husa acestuia, materialul textil folosit, trebuie sa fie de cea mai buna calitate. De preferat in acest caz este sa cauti scaune Bertoni, facute din bumbac de cea mai buna calitate. Poate ca acest aspect este cel care trebuia sa stea in fruntea listei, avand in vedere usurinta cu care cei mici se pot irita de la atingerea materialelor sintetice.
Scaunul auto primii pasi pasi poate fi folosit inca din primele luni de viata a micutului, insa pentru aceasta trebuie sa existe siguranta ca acestea permit un reglaj complex, pozitia favorabila copilului fiind cat mai pe spate.
Nu in ultimul rand incearca ca atunci cand achizitionezi scaunul auto primii pasi sa fie in prezenta micutului tau. Lasa-l sa il incerce! In cazul in care si pentru tine este pentru prima data cand vei face o astfel de achizitie de un scaun auto primii pasi, este mai simplu sa ii vezi reactia testand un anumit model decat eventualele neplaceri in momentul testarii ulterioare.

scaune scaune auto bertoni primii pasi scaune bertoni