CUM RECUPERAM CREANTELE DE LA MIC.RO



Inchiderea  lantului de magazine Mic.ro, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, era previzibil, deoarece compania nu si-a respectat niciodata angajamentele si avea intarzieri de plata nu numai fata de furnizori cat si fata de angajati.
Astfel s-a format o miscare la nivel national impotriva cunoscutului lant de magazine.

De la furnizori pana la angajati toti isi cer drepturile.

            Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii va arata care sunt pasii in cazul in care va incadrati in categoria pagubitilor MIC.RO.

Daca ati fost angajat si nu v-ati primit salariile aveti la dispozitie posibilitatea deschiderii unui litigiu de munca prin care sa obligati parata la plata drepturilor salariale.

            Din dosarele pe care le intrumentam cu privire la aceasta problema stim de asemena faptul ca MIC.RO in calitate de angajator nu si-a indeplinit obligatiile impuse de stat si anume nu a platiti contributiile necesare pentru carnetele de munca. Pe calea procesului instanta ii va obliga si la plata acestor contributii.

            Daca aveti calitatea de comerciant si aveti de recuperat sume de bani ce reprezinta indeplinirea obligatiilor din derularea contractelor comerciale cu MIC.RO aveti la dispozitie  doua cai rapide de recuperare a acestor sume.

            Daca intre societatea dumneavoastra si parata s-a incheiat un contract comercial in baza caruia au fost emise facturii aveti la dispozitie OUG 119/2007. In situatia in care intre societatea dumneavoastra si parata s-au desfasurat raporturi comerciale in forma simplificata in baza carora detineti doar facturi aveti la dispozitie OG 5/2001

Numarul dosarelor de la instantele din Bucuresti in care Mic.Ro este chemata in judecata pentru recuperarea sumelor datorate creste de la o zi la alta. Pe numele companiei lui Dinu Patriciu au fost depuse la Tribunalul BucureÅŸti peste 20 de dosare de insolvenţă. Printre creditori se numără Romaqua Group (Borsec), Transilvania General Import-Export, Ocean Fish, Dorna Lactate, DR. Oetker sau Cafea Fortuna, dar È™i braÈ™ovenii de la Doripesco. O parte dintre aceste companii ÅŸi-au retras cererea de insolvenţă, însă altele merg înainte cu procesele pentru că nu ÅŸi-au primit banii.

MIC.RO, deÅ£inut de firma Mercadia Holland (care operează lanÅ£urile de magazine MIC.RO ÅŸi MAC.RO, cu 6 hipermarketuri), ÅŸi în care Dinu Patriciu îi are parteneri pe Dan Ionescu, fostul director de operaÅ£iuni la Rompetrol, ÅŸi Dorin Gherman, fostul CEO la Rompetrol, a început să scârÅ£âie încă din vara anului trecut, când au fost închise mai multe magazine din Å£ară.

 

In data de 14.02.2012 la Tribunalul Bucuresti a fost inregistrata cerere de dechidere a procedurii insolventei impotriva societatii MIC.RO, iar in data de 16.02.2012 a fost admisa cererea urmand ca toti cei interesati sa isi recupereze banii pe calea unei actiuni in instanta.

insolventa mic.ro mic.ro recuperare creante mic.ro dosar insolventa mic.ro pagubiti mic.ro