Cum poate influenta un set de anvelope de iarna deplasarile cu masina din acest sezon?

Spre deosebire de sezonul cald, in care calatorim destul de mult, in cel rece cei mai multi dintre noi preferam sa ne bucuram de caldura locuintelor noastre alaturi de cei dragi. Acestea desigur nu este o regula, avand in vedere ca foarte multi oameni doresc sa se bucure de natura si de peisaje de poveste in aceasta perioada, astfel ca foarte multi vor alege muntele drept destinatie principala. Indiferent insa de sezon, masina reprezinta fara niciun fel de dubiu principalul mijloc de transport pentru care se opteaza, astfel ca, pentru a avea parte de o calatorie lipsita de orice fel de griji, este absolut necesar ca o masina sa fie echipata in mod corespunzator, cu anvelope de iarna si nu numai. Anvelopele de iarna am putea spune fara sa gresim in vreun sens, ca sunt "vedetele “ sezonului rece in conditiile in care acestea reusesc sa indeplineasca doua roluri importante in aceasta perioada si anume: sa ofere performante foarte bune in conditii de mediu mai putin prielnice dar si siguranta. 

Echiparea masinilor cu anvelope de iarna este un lucru obligatoriu, acest lucru fiind stipulat si in legislatia rutiera actuala, astfel ca pe langa rolurile mentionate mai sus, un set de anvelope de iarna este totodata un lucru care te poate scuti si de numeroase sanctiuni venite din partea organelor competente. Iata asadar cateva moduri in care un set de anvelope de iarna poate influenta deplasarile cu masina in acest sezon. 

Distanta de franare. 

Gheata sau zapada sunt lucruri care ne pot da adevarate batai de cap in sezonul rece daca masina nu este echipata in mod corespunzator cu anvelope de iarna. Dupa cum probabil bine stim, anvelopele de vara sunt concepute pentru a putea face fata conditiilor de mediu din timpul verii (temperaturi ridicate, apa in exces pe carosabil), in timp ce avelopele pentru iarna dispun de particularitati care imbunatatesc performantele masinii in timpul sezonului rece (carosabil acoperit cu zapada sau gheata, temperaturi scazute). Un set de anvelope de iarna pe care le putem gasi la www.anvelostar.ro va reduce considerabil distanta de franare a masinii, ceea ce inseamna in mod cert un plus de siguranta. 

Stabilitate si manevrabilitate mult mai buna a masinii.

Un set de anvelope de iarna ales in mod corect mai aduce totodata o serie de avantaje importante, printre care se numara desigur si stabilitatea mult mai buna a masinii, dar si manevrabilitatea mult mai facila a acesteia. Luarea unor viraje pe un carosabil acoperit cu zapada este un lucru destul de periculos daca anvelopele cu care este echipata masina nu sunt concepute pentru a preintampina derapajul. 

Rezistenta excelenta a cauciucului la temperaturile scazute.

Temperaturile scazute se mentin in general constante pe intreg parcursul iernii, astfel ca pentru a putea rezista, un pneu trebuie in mod sigur sa fie conceput special pentru acest lucru. Anvelopele de iarna reprezinta astfel alegerea ideala si din acest punct de vedere daca se tine cont de faptul ca aceste pneuri sunt create in asa fel incat sa nu isi pierda din particularitati si avantaje atunci cand temperaturile sunt scazute. 

anvelope de iarna anvelope Anvelostar