Cum ne alegem ciorapii

 

Activitatile in aer liber pot avea efecte dure asupra picioarelor tale, asa ca o pereche de soete bune, care sa le tina uscate, poate fi singura ta aparare. Asta daca nu iti doresti cumva basici si iritatii. Desi idea de sosete imbunatatite tehnologic poate fi putin exagerata, putem spune ca stiintific sosetele din zilele noaste au fost upgradate.

In functie de activitate

Iata cum ar trebui sa n cumparam sosetele in functie de activitatea pe care vrem sa o avem atunci cand le incaltam:

Sosete pentru sportivi/atleti: Aceasta categorie se intinde de la sosete pentru sala de fitness pana la sosete de calitate premium pentru alergatorii de performanta.

Sosete pentru alergat: aceste sosete au calcaiul si varful intarite pentru un impact mai usor in timpul miscarii de alergare. Unii isi doresc acest tip de sosete mai groase sau mai subtiri, dar asta tine de optiunea fiecaruia.

Sosete de plimbare: Acestea sunt confortabile si moi si au lungimi diferite. In functie si de restul echipanentului pe care il folositi.

Sosete de zi cu zi: Acestea sunt sosetele cele mai putin pretentioase, din bumbac. Pentru care nu trebuie sa ne batem capul atat de tare.

Sosete pentru catarat: Acestea sunt destul de subtiri si lungi si au calitati specifice. Asigura o buna circulatie perferica si au si pernute pe talpa. Cel putin partea superioara este foarte subtire..

Sosete pentru drumetii: Acestea sunt sosete foarte importante pentru ca in afara de confort, trebuie sa absoarba foarte bine si transpiratia. Au talpa dublata si pot fi purtate fara alte sosete pe dedesubt. Sunt niste sosete speciale care trebuie purtate pentru a asigura sanatatea pisciorului celui care le are.

Sosete pentru alpinisti: Acestea sunt cele mai groase si rezistente pentru ca trebuie sa aiba grija de picioare in conditii extreme.

Sosete de ski sau de snowboard: Acestea sunt destul de subtiri pentru ca nu trebuie sa absoarba nici transpiratia si nici sa pastreze atat de mult piciorul cald. Talpa lor este foarte importanta pentru ca protecta este necesara impotriva frecarii sosetei de interiorul ghetei mult prea dure. Designul lor nu este special, doar materialul trebuie sa adere foarte bine la ghetele speciale purtate de practicantii acestor sporturi.

Avand in vedere ca exista atat de multe optiuni, cu siguranta stiti acum ce sa va cumparati pentru fiecare din aceste situatii. Cand ai informatii este usor sa actionezi.

ciorapi sosete dresuri