Cum iti ingrijesti corespunzator perechea de ghete de dama din piele?

Chiar daca suntem in plina primavara, asta nu inseamna ca trebuie sa uitam de incaltamintea din sezonul rece. Pe langa faptul ca o mai putem purta atunci cand vremea ne joaca feste si temperaturile scad brusc sau atunci cand ploua, aceasta ne va fi extrem de folositoare si in sezonul urmator, mai ales daca vorbim de ghete de dama din piele. Pentru a ne putea bucura mai mult de produsele pe care le achizitionam, trebuie sa acordam o atentie sporita ingrijirii lor. Chiar si o primavara ploioasa risca sa le deterioreze mult mai repede daca nu le oferim ingrijirea de care au nevoie. In cele ce urmeaza, iata cateva sfaturi utile legate de curatenie si intretinere!

Lasa-le sa se usuce
Daca te-a prins ploaia in timp ce purtai ghete dama piele, trebuie sa le lasi sa se usuce intr-un loc bine aerisit. Lasa-le cateva ore, iar apoi foloseste un material fin pentru a le curata. In ajutor, poti folosi si un produs special de curatare, daca vorbim de incaltaminte din piele naturala. Chiar si cea mai buna incaltaminte risca sa se deformeze, sa isi piarda luciul sau sa se pateze daca nu este ingrijita corespunzator.

Curata chiar si talpa
Atunci cand porti ghete de dama din piele si afara e umezeala, ai grija sa cureti usor si talpa lor. Dupa cum ai observat, atunci cand ploua, praful de pe strada se strange si, la orice pas, se impregneaza mai adanc in talpa pantofilor. Intrucat nu poti evita acest aspect, este ideal sa stergi macar cu un servetel talpa pantofilor tai.

Depoziteaza-le intr-un spatiu aerisit
Desi multe persoane inca isi pastreaza incaltamintea in cutii, cel mai bine este sa depozitezi perechea preferata de ghete de dama din piele intr-un loc aersit si racoros. Oricat de mult ti-ar placea, ai grija sa nu porti ghetele de dama din piele foarte des, ci la cateva zile, pentru a impiedica degradarea lor.

Evita masina de spalat
Daca te gandeai ca a spala ghete de dama din piele la masina de spalat iti va usura munca in privinta curatarii lor, afla ca incaltamintea de acest tip este extrem de sensibila, asadar ai face o mare greseala. Ghetele de dama din piele nu se spala cu apa si inalbitori, detergenti sau orice alt tip de produse pe baza de solventi, intrucat substantele chimice afecteaza puternic materialul. Pentru intretinerea interiorului, curata cu o carpa moale si umeda si evita produsele ce contin alcool, acetona sau acizi, pentru a proteja pielea interioara.

Aceste sfaturi privind ingrijirea perechii de ghete de dama din piele sunt simple, usor de urmat si extrem de utile atunci cand vrei sa ai grija de incaltamintea in care investesti. Specialistul tau in materie  de incaltaminte de inalta calitate, AnaFashion, ti-a pregatit o colectie generoasa de modele de ghete de dama din piele plus multe altele, la preturi avantajoase pentru bugetul tau. Fie ca alegi sa te pregatesti pentru sezonul rece din timp, fie ca preferi sa iti cumperi tot ce iti place intr-un anumit moment, acorda-ti timp sa descoperi in intregime gama de produse semnate AnaFashion!

ghete dama piele AnaFashion