CRESCENDO ºi Arcsight, parteneriat pentru continuitatea afacerii

Bucuresti, 21 Februarie  2012 - CRESCENDO, Casa de Solutii IT&C, anunta incheierea parteneriatului cu ArcSight, companie a Hewlett-Packard si unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de securitate SIEM (Security Information & Event Management) dedicate monitorizarii evenimentelor de securitate la nivelul infrastructurilor IT&C ale companiilor si organizatiilor guvernamentale. In urma acestui parteneriat, echipa CRESCENDO este abilitata sa ofere intreaga gama de servicii, prin care asigura o abordare holistica pentru securizarea retelelor, aplicatiilor si datelor companiilor, pentru sustinerea continuitatii proceselor de business ale oricarei afaceri.

Aplicatiile si infrastructura IT&C (echipamente de comunicatii, servere, storage etc.) genereaza date la fiecare milisecunda, in fiecare zi, organizate in fisiere de tip „log”. Solutiile tip SIEM (Security Information & Event Management) asigura monitorizarea in timp real - prin intermediul unei console unice - a evenimentelor de securitate (SEM - Security Event Management), coroborate cu  informatiile de securitate (SIM - Security Information Management) de la nivelul intregii infrastructuri IT&C.

Pozitionat de catre Gartner in cadranul „Leaders / Visionaries” al aplicatiilor SIEM, portofoliul de solutii Arcsight asigura colectarea si agregarea datelor, coreleaza log-urile,  analizeaza rolurile utilizatorilor si semnalizeaza alertele din retea, pentru a extrage, pastra si raporta cine, ce, unde, cum si din ce cauza s-a produs evenimentul / incidentul de securitate.

Practic, solutiile Arcsight se circumscriu infrastructurii IT&C a unei organizatii cu scopul de a monitoriza functionarea componentelor software & hardware si activitatea fiecarui utilizator dar si de a normaliza, a sorta inteligent informatiile, a face corelatii intre diverse evenimente de securitate si a furniza rapoarte sintetice. “Un exemplu elocvent pentru comportarea inteligenta a produsului il constituie modul in care acesta coreleaza informatiile despre utilizatori, putând decela si inregistra activitatea acestora in cadrul unei aplicatii chiar daca au utilizat credentiale identice; evident, acest lucru se face pe baza integrarii informatiilor cu privire la identitatea declarata la alte niveluri, cum ar fi cel al statiei de lucru sau domeniului” - afirma dl. Cristian Mierlea, Business Unit Manager - IT Infrastructure Solutions, Crescendo.

Beneficiul major pentru companii si organizatii guvernamentale este dat de vizibilitatea completa atât asupra intregii infrastructuri IT&C - retea, aplicatii, date – cât si asupra activitatii utilizatorilor, prin care sunt identificate si atenuate amenintarile cibernetice si riscurile informatice, ceea ce ofera un plus de protectie si siguranta cu privire la mentinerea continuitatii afacerii.

In plus, portofoliul de solutii Arcsight constituie un bun instrument in sustinerea implementarii si gestionarii sistemelor pentru Managementul Securitatii Informatiei (ISO/CEI 27001:2006), Managementul Serviciilor IT (ISO/IEC 20000:2005) si Managementul Continuitatii Afacerii (BS 25999:2006), sisteme care ofera acestor companii avantaje competitive in piata.

 “Solutiile ArcSight, coroborate cu experienta noastra de integrator IT&C si cu certificarile companiei in zona de securitate a informatiei, garanteaza companiilor si organizatiilor guvernamentale atingerea obiectivele de siguranta si disponibilitate, care asigura continuitatea afacerii, pe fondul unei investitii care se amortizeaza rapid si ale carei valori se situeaza mult sub costurile, directe si indirecte, ale unui incident semnificativ de securitate informationala.” completeaza dl. Marius Tulea, Director General al Crescendo.

 

Despre CRESCENDO

CRESCENDO, Casa de solutii IT&C, furnizeaza aplicatii, solutii de infrastructura si servicii de integrare personalizate, prin care organizatiile obtin maximum de câstig din informatiile de afaceri. Clientii Casei de solutii CRESCENDO economisesc efort si resurse, gasind sub acelasi acoperis punctul unic de contact pentru implementarea de noi solutii IT&C si pentru integrarea lor cu cele existente. Prin parteneriatele noastre cu lideri mondiali din industria IT&C, clientii Casei de solutii CRESCENDO beneficiaza de solutii profesionale moderne, validate la nivel international.

ArcSight Securitatea informatiei SIEM Crescendo Partener Arcsight