Costumul perfect pentru fiecare tip de barbat. Cum il alegeti? Care sunt etapele?


Achizitionarea unui costum perfect reprezinta un moment important sau chiar un ritual prin care fiecare barbat trebuie sa treaca la un moment dat in viata. 

Cu ajutorul acestui ghid va oferim toate detaliile importante si optiunile de design pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand plecati in cautarea costumului perfect pentru un eveniment special sau chiar pentru a fi elegant zi de zi. Vedeti ce caracteristici de stil pentru costumul barbatesc puteti descoperi si care este locul potrivit pentru a va achizitiona un costum barbatesc perfect.  Nu ezitati sa probati cat mai multe modele pentru a fi siguri ca faceti cea mai buna investitie intr-un produs de foarte buna calitate. 


Cum alegeti un costum 

De cele mai multe ori un costum pe care il puteti purta cat mai des este si cea mai buna alegere intrucat el este cel care va scoate din cele mai multe incurcaturi. Costumul clasic in culori de gri sau bleumarin sunt cea mai des intalnita optiune  intrucat acestea sunt culorile care se potrivesc cel mai bine pentru orice eveniment la care veti participa. 


Dimensiunile pentru costumul perfect

Indiferent de suma mare pe care ati aloca-o pentru achizitionarea unui astfel de articol vestimentar, un costum barbatesc care nu va vine manusa, fie este prea strans, este prea mare sau are un aspect voluminos ciudat, cu siguranta nu va ajuta sa aratati impecabil.  Drumul catre alegerea costumului barbatesc potrivit poate fi o reala provocare dar care merita efortul depus pentru a evita disconfortul cauzat de purtarea unui costum de ocazie nepotrivit.


Costumul Slim Fit

Exista o tendinta continua pentru costumele slim fit, fiind o optiune mai “stricta” si care nu reprezinta o solutie universala pentru toate tipologiile de siluete. Acest stil este unul foarte bine definit si foarte contemporan, dar trebuie sa va asigurati ca tesatura din care este confiectionat costumul barbatesc nu este niciodata prea intinsa. Astfel de costume sunt mai fixe in zona pieptului si vin cu pantaloni conici. Pantalonii acestui costum modern se vor aseza mai sus de pantof/ glezna comparativ cu modelele clasice, si au o deschidere mai subtire a tivului. Astfel de costume nu ating incaltamintea conform regulilor traditionale. Acesta este un stil foarte actual care de cele mai multe ori este purtat cu sosete foarte scurte, care nu pot fi vazute din pantofi sau cu sosete in culori vibrante. 


Cum se masoara un costum 

Croitorii specializati care realizeaza costume barbatesti impecabile, detin deja un sablon de masurare pentru a se asigura ca intotdeauna potrivirea este perfecta. Cu toate acestea, daca nu optati pentru un costum barbatesc realizat la comanda, atunci este important sa stiti sa faceti aceste masuratori pe cont propriu.Invatarea modalitatii de a lua masuratorile potrivite reprezinta o etapa esentiala daca nu planuiti sa va achizitionati un costum la comanda. Pur si simplu masurati folosind instructiunile de baza de mai jos si folositi ghidul de masurare a costumului pentru a va asigura ca achizitionati cea mai potrivita dimensiune si cel mai potrivit model. 

Cum puteti face masuratorile singur

Inainte de a incepe acest process veti avea nevoie de un prieten care sa va ajute sa faceti masuratorile si de un metru de croitorie. Este ideal sa purtati o camasa sau un tricoul si o pereche de pantaloni care nu sunt de blugi atunci cand va luati masurile si asigurati-va ca metrul este drept insa nu tensionat, intins la maxima. Astfel, riscati sa efectuati o masurare gresita iar costumul poate fi mai mic decat trebuie.

Indrumare pentru masuratorile personalizate

Gat - măsurati-va in jurul gatului la nivelul la care va sta gulerul camasii. Nu trebuie sa simtiti metrul de croitorie stans in jurul gatului. Masoara in asa fel incat sa ai o potrivire confortabila.  

Umeri - Măsurați de la capătul umărului stâng până la capătul umărului drept.

Piept - Măsurați orizontal în jurul pieptului aproximativ si sub brate.

Talie - Masurati orizontal in jurul stomacului la nivel cu cea mai joasa parte a cutiei toracice 

Sezut - Măsurați-vă șoldurile și fesele la cel mai larg punct.

Coapsă - Măsurați în jurul coapsei la maximum si lasati chiar si o marja de eroare in plus

Lungimea mânecii - Măsurați de unde se întâlnesc cusăturile de pe umăr până unde doriți ca mâneca să se termine

Interiorul picioarelor - Măsurați din partea cea mai de jos a picioarelor pantalonilor, menținând măsura întinsă, până unde doriți să se încheie partea de jos a pantalonilor.

Inaltimea- masurati paralel de la varful capului spre podea.


Alte lucruri pe care ar trebui sa le luati în considerare la cumpararea unui costum

Nasturii

Costumul cu trei nasuri.  Costumul cu trei nasturi are o poziție ridicata a butonului, creand un "V" mai mare pe piept, prin urmare, poate uneori sa para un model mai invechit. Acest gen de costum functioneaza cel mai bine atunci cand este purtat de domnii mai inalti, care nu au nevoie de efectul de alungiere acel efect pe care si-l doresc majoritatea barbatilor care au o inaltime medie. 

Costumul cu doi nasturi.  Costumul cu doi nasturi este cel mai intalnit tip de costum in zilele noastre. Barbatii aleg mult mai mult acest model intrucat acesta creeaza un “V” mai adanc si, comparativ cu un costum cu trei nasturi acesta este in general, mai flatant pentru barbati datorita efectului de alungire a trunchiului. 

Costumul cu un singur nasture. Costumul cu un singur nasture reprezinta una dintre cele mai bune alegeri creand un aspect elegant si definit. Acest stil insa nu este pentru toata lumea, iar unele persoana mai conservatoare il pot considera ca fiind un model “prea cool”, deoarece creeaza un “V” care nu se potriveste cu toate gusturile. 

Captuseala

Capuseala unui costum nu este adaugata doar din motive cosmetice. Aceast pas este important pentru a adauga un plus de structura si greutate costumului. Un sacou de costum complet captusit este mai greu, mai calduros si are un aspect mai gros. Ca urmare, jacheta costumului se intinde frumos peste contururile corpului si nu se va ridica asa de usor. Pentru alegerea captuselii exista optiuni mai scumpe sau mai accesibile. De obicei, optiunile mai accesibile fac parte din categoria materialelor sintetice cum ar fi: bemberg de matase, rayon, polyester si acetat. Din pacate aceste materiale nu au o durabilitate mare si nu sunt materiale respirabile. 

Cel mai bun magazin pentru achiztionarea costumului perfect, va avea  deobicei costume cu capsueala deja cusuta. Unele locuri va ofera o gama variata de optiuni de culoare si de modele pentru captuseala.

Buzunare

Buzunarele, la fel ca si captuseala unui costum, se prezinta intr-o varietate de optiuni, in functie de diferitele nivele de formalitate, pret si utilitate. Cel mai formal si des intalnit model este cel al buzunarelor aplicate, acele modele cu o deschidere ingusta vizibila pe exterior. Datorita faptului ca este aproape invizibil, acest lucru creeaza un aspect elegant, bine ingrijit. Alte modele de buzunare des intalnite sunt: buzunarele cu clapa (practice, impedica caderea continutului), buzunarele cu clapa taiate in diagnoala (ideale pentru a ascunde cateva kilograme in plus), buzunarele tip patch-uri pentru costumele de vara, buzunarele din zona pieptului sau buzunarele interne

Concluzii privind alegerea celui mai bun costum

In general, daca sunteti la inceput si doriti sa va construiti o garderoba sau doriti sa va extindeti selectia de costume dincolo de culoarea negru, atunci alegerea celei mai bune culori pentru costumul mult dorit este simpla. Nu puteti da gres cu un costum de culoare gri sau albastru. Ambele sunt variante extrem de versatile si care va ofera aspectul elegant mult dorit iar care impreuna cu accesorizarea potrivita pot fi schimbate in articole vestimentare indraznete. In plus, acest culori sunt atemporale si nu tin de moda, design, trend-uri si alte lucruri de acest fel. Nu puteti da gres cu un costum clasic care nu va iesi niciodata din tendinte. Un costum calitativ reprezinta o investitie de baza pentru fiecare barbat.

Costumul perfect pentru fiecare tip de barbat. Cum il alegeti? Care sunt etapele?

Costumul perfect pentru fiecare tip de barbat. Cum il alegeti? Care sunt etapele?