Conferinta Internaþionala “Energy Investment Day”

Conferinta a fost organizata in cadrul proiectului Intelligent Energy Europe

"Actiuni de Colaborare pentru Impulsionarea Investitiilor in Proiecte de Energie Sustenabila utilizand Fonduri Structurale si de Coeziune" (SF ENERGY INVEST), finantat prin programul Intelligent Energy-Europe si a fost coordonata de Federatia Europeana pentru Locuinte Publice si Sociale  - CECODHAS Housing Europe, membru in consortiul proiectului, cu sprijinul POS Regio si Business Development Group Romania.

 

Evenimentul s-a desfasurat sub forma unei dezbateri interactive cu scopul identificarii principalelor bariere intalnite in utilizarea fondurilor structurale si de coeziune pentru proiecte de eficienta energetica (EE) si resurse regenerabile (RES). Aceasta face parte dintr-un program de conferinte similare ce vor avea loc în 9 tari europene cu scopul formularii de recomandari pentru sprijin din partea UE în vederea accesarii si utilizarii mai eficiente a acestor fonduri in urmatoarea perioada de programare (2014-2020).
Lucrarile Conferintei au fost deschise de domnul Eugen Curteanu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. La dezbatere au participat membrii ai Parlamentului European, reprezentanti ai DG Regio si echipei proiectului, institutii financiare europene precum Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Europeana de Investitii (BEI), banci comerciale (BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Raiffeisen Bank, La Caixa Bank), autoritati centrale si locale precum si reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, POS Mediu, POS Regio si POS Cresterea Competitivitatii Economice + Organismul Intermediar pentru Energie, asociatii profesionale din domeniu (SUNE, AIIR,) dezvoltatori, consultanti pentru proiecte Europene si furnizori de solutii.

Programul zilei a inclus si o sesiune de intalniri bilaterale intre aplicanti si institutiile bancare in scopul identificarii de oportunitati de dezvoltare proiecte in domeniul energiei sustenabile.

Cu acelasi prilej a fost anuntata lansarea proiectul european „Platforma de calificare si foaia de parcurs pentru forta de munca necesara indeplinirii tintelor 2020 pentru eficienta energetica si utilizarea surselor de energie regenerabile in cladiri” ce urmeaza a fi demarat incepand cu 1 noiembrie 2011.


Pentru mai multe informatii despre eveniment va rugam accesati

http:/sf-energyinvest.eu.