Conferinta de diseminare a rezultatelor proiectului dupa primul an de implementare

                                                                                                                                                                           București, 03.10.2011

 




COMUNICAT DE PRESA 



 

 In luna septembrie 2010 a fost demarat proiectul “Crearea si functionarea structurilor de asistentã axate pe ocuparea fortei de muncã – Centre de incluziune socialã pentru persoanele de etnie romã” – ID 62509,  cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o perioadã de implementare de 36 de luni.

          Proiectul este implementat de cãtre Asociaþia Pakiv România, în parteneriat cu Asociatia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaþia DIVERS Târgu Mures, Agentia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucuresti si Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.

           Pentru îndeplinirea obiectivelor proiectului, începând din luna aprilie 2011, Agentia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (ADRU) Pro Diversitate Bucuresti  a înființat Centrul de Incluziune Socialã pentru Persoanele de Etnie Romã (CISPER) București Ilfov.

          ADRU Pro Diversitate organizeazã  în data de  07 octombrie 2011 între orele 18:00-19:00 în incinta Restaurantului Bugatti din B-dul Lacul Tei, nr.84 Conferinþa de diseminare a rezultatelor CISPER București Ilfov dupã primul an de implementare a proiectului.

         Scopul acțiunii este de a disemina rezultatele obținute pânã în acest moment împreunã cu reprezentanți ai societãții civile,ONG-urilor și mass media care au fost invitați sã participe la eveniment.

          Proiectul are ca obiectiv facilitarea incluziunii sociale si profesionale, accesul la programe de pregãtire si la mãsuri specifice de sprijin pentru 1200 de persoane de etnie romã, în vederea eliminãrii fenomenului de alienare socialã si excluziune a acestor persoane care se confruntã cu o serie de problematici interdependente, precum somajul, lipsa de competenþe sau competente inadecvate în contextul realitãtii sociale si economice aflatã în continuã schimbare, venituri reduse, conditii de viatã precare, discriminare socialã. 

 

Informaþii suplimentare:

Asociaþia Pakiv România                                           CISPER București Ilfov      

 Telefon: 0258/811170                                             Responsabil științific                                 

  Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro                          Maria Ursu

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com                             Telefon: 021 2400838

                                                                                    E-mail: cisperbucuresti@yahoo.com