comunicat conferinta RAA "Femei pentru femei - Program national de calificare si acreditare a femeil

 

Bucuresti, 6 octombrie 2011

COMUNICAT DE PRESA

Invata sa formezi un copil, inscrie-te la Scoala Bonelor!

Intr-o perioada in care angajatorii pun tot mai mult accentul pe pregatirea speciala a personalului, pe specializarea stricta in domeniul de activitate, solicitand diplome si certificate autorizate, Fundatia Romanian Angel Appeal ofera, din 2012, cursuri gratuite de calificare si acreditare a 2000 de femei, din toata tara, in ocupatia de bona/baby-sitter. Certificatele obtinute de cursante la absolvire sunt recunoscute in Uniunea Europeana.

Pentru ca autoritatile publice locale din Regiunea 8 (Bucuresti-Ilfov) au fost primele care si-au manifestat interesul pentru organizarea cursurilor gratuite de bona/baby-sitter, RAA a decis sa dea aici startul inscrierilor pentru cursuri. Asadar, incepand din data de 1 noiembrie 2011, femeile care indeplinesc criteriile de mai jos sunt asteptate sa depuna dosarele de inscriere. 

 

CRITERII DE SELECTIE pentru inscrierea femeilor la cursurile de calificare in ocupatia de baby-sitter (criteriile trebuie indeplinite cumulativ):

1. Varsta cuprinsa intre 18 si 64 ani – copie BI/CI;

2. Nu are loc de munca, nu realizeaza venituri dintr-o activitate economica sau sociala, in baza unui contract de munca sau in mod independent (pe cont propriu) – acte doveditoare;

3. Starea de sanatate fizica si psihica o face apta pentru ingrijirea si supravegherea copiilor – adeverinta medicala;

4. Nu a suferit o condamnare pentru care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva – formular de inscriere la curs;

5. Nu a fost decazuta din drepturile parintesti sau nu i-au fost interzise drepturile parintesti - formular de inscriere la curs;

6. A absolvit minimum 8 clase – dovada absolvirii;

7. A obtinut aviz favorabil pentru a urma cursurile de baby-sitter in urma evaluarii psihologice – raport de psihodiagnostic si evaluare clinica.

 

Cursurile de calificare pe care le organizam gratuit in cadrul proiectului sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fostul CNCFPA), vor fi sustinute de formatori cu experienta si vor fi organizate in localitatile in care exista acorduri de parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) sau cu primaria, dar si solicitari din partea femeilor.

Mai multe informatii

despre proiect si despre cursuri:

www.scoalabonelor.ro

Fundatia Romanian Angel Appeal- organizatie neguvernamentala cu experienta de 20 de ani in domeniul protectiei si sanatatii copilului, implementeaza in perioada 1 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familieisi Protectiei Sociale - Directia Generala Protectia Copilului, proiectul de importanta strategica "Femei pentru femei - Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby-sitter". 

Prin acest proiect, cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 – „Investeste in oameni!", Fundatia RAA si Partenerul sau se ocupa de primii pasi necesari pentru imbunatatirea serviciilor de crestere si ingrijire a copiilor pe timpul zilei. Astfel, si copiii din Romania vor putea beneficia de bone / baby-sittere cu pregatire speciala. In primul rand, mamele se vor putea intoarce linistite la locul de munca sau isi vor putea continua studiile, stiind ca de copilul lor se ocupa, pe timpul zilei, o persoana instruita special in acest sens.

Proiectul “Femei pentru femei - Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby-sitter” urmareste standardizarea modelului de formare profesionala in vederea constituirii retelei publice de bone/baby-sitters acreditate si calificate sa ofere servicii de ingrijire a copiilor pe timpul zilei, completata de o retea de monitorizare pentru asigurarea calitatii serviciilor.

Un astfel de sistem are un impact major pe termen lung nu doar asupra dezvoltarii copiilor, ci si asupra economiei, prin crearea unui numar mare de servicii si, implicit, locuri de munca pentru femei.

Pentru detalii, contactati Tatiana Dabija, Coordonator de Promovare si PR

tatiana.dabija@raa.ro  telefon 021 323 6868

Cu consideratie,

Dr. Silvia Asandi,  Manager de Proiect

 

 

cursuri bone