Comisia Fulbright din Romania lansează bursa Fulbright Science and Technology pentru Statele Un



Bursa vizeaza discipline precum: Aeronautica, Agronomie, Astronomie/Stiinte planetare, Biologie, Inginerie biomedicala, Chimie, Automatizari si Calculatoare, Energie, Inginerie (electrica, chimica, industriala, mecanica, petrol ai gaze), Stiintele mediului, Geologie, Stiinta informationala si a sistemelor, Stiinta materialelor, Matematica, Neurologie, Oceanografie, Sanatate publica (Biostatistica sau Epidemiologie), Fizica.

 

Durata bursei este de 3 ani (incepand cu august 2012) iar data limita de inscriere este 10 aprilie 2011. Candidatii trebuie sa aiba cetatenie romana, diploma de licenta inainte de 1 august 2012 si fluenta in limba engleza.

 

Pentru inscrierea in concurs toti candidatii trebuie sa depuna un formular online care poate fi accesat la http://scienceandtech.fulbrightonline.org/apply/complete-fulbright-application, insotit de diploma de licenta sau adeverinta de la facultate, foi matricole, impreuna cu traducerile acestora si scrisori de recomandare. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul www.fulbright.ro.

 

Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, stiintifice si educationale desfasurat de Statele Unite ale Americii in intreaga lume. Comisia Fulbright din Romania administreaza acest program si acorda burse pentru cetateni romani si americani. In consiliul Director al Comisiei Fulbright sunt prezenti oficiali ai Ambasadei SUA la Bucuresti, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului  si reprezentanti ai mediului de afaceri.

fulbright bursa stiinte tehnologie sua