CENIT sprijina fabricarea tortei olimpice



Torta olimpica purtata in acest an de Nadia Comaneci, a fost construita de ,,The Premier Group’’, cu ajutorul taierii cu laser 3D, avand la baza solutia de programare si simulare FASTTRIM, oferita de CENIT, companie de marca in consultanta si software industrial. Echipa de programatori CENIT Romania este implicata direct in dezvoltarea solutiei FASTTRIM.

Torta olimpica a fost creata de firma “The Premier Group” Coventry UK, prin taierea cu precizie, aplicand soft-ul FASTTRIM. In 2011, “The Premier Group”, a fost desemnat producator oficial al tortei olimpice. “De la inceput am folosit solutia CENIT pentru programarea offline pe masinile noastre 3D”, explica Gez Halton, Head of Manufacturing la TPG. “Acest sistem ne ofera posibilitatea de a produce rapid piese cu forme complexe pentru taierea cu laser si sa obtinem programe optimizate pentru intreg spectrul de piese cu care lucram. In cazul necesitatii unei schimbari de design, dispozitivele si programele existente  pot fi ajustate cu usurinta. Functiile de optimizare si simulare oferite de soft-ul CENIT ne ofera siguranta ca ne putem baza 100% pe programele generate’’.

“The Premier Group” a fost mandru sa accepte provocarea fabricarii tortei olimpice, considerand flacara si torta ca fiind pline de simbolism. Imaginea tortei din acest an este una speciala: cu invelisul din aliaj de aluminiu, torta olimpica are un numar de 8.000 de gauri decorative. Aliajul din care a fost construita fiind dezvoltat initial pentru industria auto si cea aeronautica, un aliaj usor, dar in acelasi timp avand o excelenta rezistenta la caldura.

CENIT FASTTRIM este o parte integrata a familiei de produse FASTSUITE. Solutiile noastre specializate ajuta companiile in programarea si simularea masinilor cu comanda numeric si robotilor industriali.  Indiferent de materialele utilizate (metal, plastic sau material compozit), FASTTRIM completeaza solutiile standard de proiectare si programare de la Dassault Systemes, CATIA si DELMIA, sustinand si optimizand procesele de fabricatie.

 

 Pentru informatii suplimentare:

CENIT SRL              

Alin Popescu

Sales Manager World Trade Center Bucuresti Piata Montreal 10, Biroul 2.29uno Tel.: +40 31 437 05 88 Mobile: +40 746 091 091 Fax: +40 332 430 572  Email: a.popescu@cenit.de

CENIT Torta Nadia Comaneci Jocurile Olimpice Proiectare