Cel mai modern spital de recuperare medicala din Romania a fost deschis la Bucuresti

Un nou centru medical Hipocrat 2000.

 

 

 

Cel mai modern spital de recuperare medicalã din Romania si-a deschis recent portile pentru a-si primi pacientii. Centrul  Hipocrat 2000, aflat în cartierul Pantelimon din Bucuresti, pe strada Fântânica nr 22-24, pune la dispozitia bolnavilor o bazã de recuperare dotatã dupã cele mai înalte standarde ale medicinii de recuperare: piscinã acoperitã, cu echipamente de hidrokinetoterapie, douã sãli de kinetoterapie, o salã de kinetoterapie profilacticã (gimnasticã medicalã), spatii functionale pentru  electroterapie cu aparaturã de ultimã generatie, termoterapie, masaj terapeutic si reflexoterapie. Alãturi de acestea, existã o salinã destinatã pacientilor cu afectiuni respiratorii, dar si o salã de fitness creatã special pentru toti cei care vor sã îsi îmbunãtãteascã sãnãtatea prin activitate fizicã.

Obiectivul principal al spitalului este acela de a oferi pacientilor de toate vârstele cu afectiuni neurologice, ortopedice, posttraumatice, postoperatorii  un cadru optim pentru recuperare beneficiind de asistentã de specialitate, dar si de aparaturã medicalã de ultimã generatie. Sistemul G-EO, singurul din România aflat în cadrul Spitalului Hipocrat 2000, este cel mai performant sistem robotic pentru neuro-reabilitare la adulti si copii. Este singurul dispozitiv de reabilitare a mersului din lume,  capabil sã simuleze atât urcatul cât si coborâtul scãrilor.

 Pentru a veni în întâmpinarea pacientilor cu deficit locomotor, spitalul le poate pune la dispozitie servicii de transport sanitar de la domiciliu pânã la sediul clinicii în vederea efectuãrii tratamentelor de recuperare medicalã.

Totodatã, clinica dispune de un laborator de analize medicale, dar si de un centru de diagnostic si tratament cu mutiple specializãri: reumatologie, neurologie, ortopedie, chirurgie, medicinã de familie, explorari functionale, radiologie generalã, ecografie. De serviciile medicale pot beneficia pacientii asigurati la CAS Bucuresti si la Casa OPSNAJ, dar si în regim privat in functie de necesitãtile pacientilor.

Echipa medicalã a centrului include specialisti cu o înaltã pregãtire profesionalã, medici de balneofizioterapie, neurologi, reumatologi,  kinetoterapeuti, asistenti de fizioterapie, maseuri.

Si nu în ultimul rând, pacientii cu probleme respiratorii se pot bucura de beneficiile terapeutice si profilactice ale salinoterapiei, într-un spatiu modern si primitor, o salinã care reproduce fizic, chimic si biologic microclimatul salinei de adâncime.

 

 

Investitie de 5 milioane de euro

 

Spitalul, care se întinde pe o suprafatã de 3500 metri pãtrati, reprezintã cel de-al doilea spital deschis în cadrul retelei si al V-lea centru Hipocrat 2000 din Bucuresti. Alãturi de clinicile din capitalã, existã alte cinci unitãti medicale care întregesc brandul Hipocrat în judetele Ilfov, Prahova si Giurgiu.

Investitia, care s-a ridicat la 5 milioane de euro,  a avut drept scop crearea unei baze complete de tratament de recuperare medicalã si totodatã a reprezentat un pas firesc în vederea extinderii retelei Hipocrat.

„Pentru  moment, principala noastrã preocupare reprezintã popularizarea serviciilor noastre în rândul pacientilor. Ne dorim ca în urmãtoarele 6 luni, cel putin 10.000 de pacienti sã ne treacã pragul pentru a se trata la noi. Si aici ne referim la pacienti de toate vârstele, din toate categoriile sociale si din toatã tara, având în vedere faptul cã unele aparate medicale existã numai în spitalul nostru” a declarat dr. Nawshar  Shekhel, managerul general al lantului de clinici Hipocrat.

În paralel cu atentia acordatã afectiunilor patologice, printre scopurile declarate, pe termen scurt, se numãrã si  crearea unor abonamente pentru companii care sã includã servicii de îmbunãtãtire a stãrii generale de sãnãtate a angajatilor.

 „Intentionãm, totodatã, sã oferim servicii medicale gratuite pentru copiii institutionalizati cu afectiuni locomotorii.  În paralel, vizãm dezvoltarea serviciilor de consultatii la domiciliu pentru a rãspunde cu promptitudine necesitãtilor pacientilor nostri. Pe termen lung, ne dorim sã îmbunãtãtim permanent standardele de calitate în cadrul retelei  Hipocrat. Tinem foarte mult la calitatea serviciilor noastre, la eficienta lor si la satisfactia pacientilor nostri”, a adãugat dl. Shekhel. 

medical spital servicii medicale clinica Hipocrat analize medicale