,,Ce”-ul si ,,de ce”-ul alegerii papusilor

Inca de la o varsta foarte frageda, copiii incep sa-si imagineze ca jucariile lor sunt reale si ca pot interactiona cu acestea, astfel incat sa devina prietenii lor. Isi pot asuma diferite roluri si incep sa se comporte conform scenelor create de propria lor imaginatie.  Pentru a le stimula creativitatea le poti cumpara jucarii pentru copii care ii pot ajuta in acest sens, ca de exemplu instrumente muzicale sau papusi. 

Beneficiile papusilor

Exista mai multe sarcini in care copilul tau este implicat in momentul in care se joaca cu papusi; de exemplu, le pune in pat ca sa adoarma, le plimba prin casa cu un carucior, le piaptana parul, le hraneste si le schimba periodic hainele. Fiecare dintre aceste activitati sunt extrem de utile in dezvoltarea coordonarii sale, a aptitudinilor motorii, precum si a modalitatii in care interactioneaza cu oamenii si obiectele din jurul sau.

In plus, papusile ii ajuta pe copii sa-si dezvolte capacitatea de a gasi rezolvari la anumite situatii care ii pot dezorienta, precum si raspunsuri la intrebarile care ii macina. Si nici nu va trebui sa te ingrijorezi de vreun pericol, pentru ca o astfel de jucarie pentru copii nu prezinta riscuri. In momentul in care se joaca cu papusile, copiii sunt incurajati sa se adapteze unor anumite roluri, iar acest lucru ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile sociale, dar si sa se adapteze diferitelor personalitati pe care ceilalti copii le au.

Alegerea celei mai potrivite papusi

Chiar si bebelusii pot invata o multime de lucruri in momentul in care se joaca cu papusi. Acestea le dau ocazia sa ia contact cu diferite forme si texturi, iar acest lucru ii ajuta sa exploreze lumea ce ii inconjoara. Cu toate acestea, pentru copiii ce au o varsta foarte mica este recomandat sa alegi papusi realizate din materiale moi si care se pot spala, deoarece le va fi mult mai usor sa se joace cu ele. De asemenea, poti alege papusi care au fluiere sau zornaitoare inauntru, pentru ca acest lucru ii stimuleaza.

In cazul copiilor de 2-3 ani, trebuie sa ai in vedere faptul ca deja incep sa vada in papusa lor un adevarat prieten. De aceea, este recomandat sa alegi papusi care sa semene cu un copil adevarat, astfel incat sa ii dai impresia ca se joaca cu unul. Ii poti cumpara modele care vorbesc sau care pot face diferite lucruri; in orice caz, alege papusi potrivit pentru varsta lui.

Papusile nu sunt jucarii care se potrivesc doar fetitelor, deoarece exista extrem de multe modele cu care baietii adora sa se joace. Acest lucru este cat se poate de pozitiv, pentru ca vei observa o imbunatatire a aptitudinilor lor pe masura ce cresc.

papusi jucarii copii Toys123 magazin jucarii copii