Ce Trebuie Stiut Despre Rulourile Exterioare

Proiectarea unor rulouri exterioare se realizeaza in functie de momentul in care se va face montajul: in acelasi timp cu tamplaria sau la o data ulterioara. Marimea ferestrelor, impartirea deschiderilor pentru ele, cat si tipul de actionare sau instalarea de diverse accesorii precum plasele impotriva insectelor sunt alte elemente ce trebuie avute in vedere atunci cand se doreste instalarea unor astfel de rulouri.

 

In ceea ce priveste rulourile suprapuse, trebuie mentionat faptul ca acestea se proiecteaza si monteaza in acelasi timp cu tamplaria si asta pentru ca acele casete de strangere se vor instala deasupra tocului de fereastra, inainte de a se pozitiona si fixa. Referitor la montarea rulourilor pe fereastra, acest proces se poate realiza fie in hala de productie a companiei de profil sau direct la lucrare. Pe de alta parte, acele rulouri exterioare aluminiu aplicate se pot monta pe zidarie sau tamplarie oricand dupa ce se instaleaza ferestrele si se finiseaza casa.

 

Atunci cand se realizeaza proiectarea rulourilor, trebuie sa se tina cont si de accesul ulterior pentru service in interiorul casetei. Accesul va fi din exterior pentru acele rulouri aplicate si din interior cand avem de a face cu casetele suprapuse pe tamplarie.

 

In ceea ce priveste montajul la inaltime, mentionam faptul ca o echipa de montaj de rulouri aplicate va fi limitata de cateva conditii. In situatia in care ferestrele dispun de geam fix, montajul se va putea face doar daca echipa de montatori va avea acces din exterior la etajul unde urmeaza sa se faca montarea.

 

Referitor la traseul electric, acesta bineinteles trebuie realizat de catre un electrician, conform instalatiei electrice a cladirii, iar atunci cand se realizeaza montarea rulourilor, aceste circuite electrice trebuie sa fie deja realizate.

 

Din partea utilizatorului nu este nevoie de nicio operatiune de mentenanta a acestor rulouri exterioare, astfel ca nu o sa fie nevoie sa faceti anumite reglaje sau sa gresati. In situatia in care apar anumite probleme, este de preferat sa contactati service-ul specializat al firmei. Este de recomandat ca macar o data la doi ani sa se faca o revizie generala, cu aceasta ocazie facandu-se si posibile reglaje necesare dar si schimbarea anumitor componente ce au fost expuse la uzura, cum ar fi manivela, scripetii, panglica sau snurul.

 

Sa nu uitam ca in sezonul rece, la aceste rulouri exterioare exista un risc destul de mare ca un strat de gheata sa se depuna pe fata exterioara a lamelor de aceea este necesara o curatare inainte de a se actiona ruloul, mai ales daca aceasta actionare a rulourilor este electrica.

rulouri rulouri exterioare rulouri aluminiu rulouri pvc rulouri pret