Ce trebuie sa stii despre panourile solare?

Orice persoana doreste apa calda si energie la costuri reduse. Din fericire, acest lucru este din ce in ce mai posibil datorita noutatilor aparute pe piata constructiilor, cum ar fi panourile solare. Panourile solare sunt niste grupuri de celule solare, care combinate furnizeaza energie electrica. Scopul lor este acela de a aduce o resursa naturala in caselor oamenilor, pentru ca acestia sa poata beneficia gratuit de ea.



Alegand sa iti instalezi un panou solar in casa poti sa elimini surprusul de cabluri intinse peste tot prin oras, te poti bucura de o sursa de energie care nu polueaza si evident, poti economisi bani. Daca toata lumea ar alege sa renunte la energia electrica clasica pentru a opta pentru panouri solare, mediul inconjurator ar fi, fara doar si poate, unul mult mai curat.



Care este modul de functionare al panourilor solare?



Inainte de a vorbi despre modul de functionare al acestor panouri trebuie sa stim ca exista doua tipuri de panouri: presurizate si nepresurizate.



Panourile solare presurizate. Sunt cele care capteaza energia intr-un tub vidat, dupa care o transfera catre un heat pipe din cupru. Pentru a functiona, acestea trebuie sa fie conectate la boilere din inox si la un panou electric insotit de o pompa de circulatie. Panourile presurizate sunt extrem de eficiente pe timp de iarna si pot aduce o multime de beneficii tuturor celor care le folosesc.



Panourile nepresurizate. Nu sunt la fel de performante ca si gama de panouri solare presurizate, insa pot sa fie si ele eficiente pe timp de primavara, toamna si vara. Acestea pot asigura incalzirea a 60-80% din necesarul de apa menajera, fiind insa foarte putin avantajoase pe timp de iarna.



Pe langa cele doua variante de panouri solare mai exista si panourile solare cu tuburi vidate. Acestea sunt folosite, de regula, in aplicatiile industriale si pot oferi o eficienta deosebita. Costul lor este, intr-adevar, destul de ridicat, insa acest lucru nu este o piedica in succesul pe care il au in Germania, Marea Britanie si Canada. 



Oricare ar fi panoul solar pe care il alegi, un lucru este cert: instalarea unei astfel de solutii iti poate oferi o multime de avantaje si te poate scuti de foarte multe cheltuieli.