Ce tipuri de petarde iti pune la dispozitie un magazin autorizat de materiale pirotehnice?

Daca esti pasionat de petarde, artificii si rachete de Revelion, urmeaza una dintre cele mai aglomerate perioade din an pentru tine. Pana pe 31 decembrie, trebuie sa consulti toate ofertele in materie de articole pirotehnice si sa alegi cele mai potrivite produse pentru tine, cu care sa iti impresionezi prietenii si rudele de Anul Nou.

Petardele sunt de departe cele mai apreciate materiale pirotehnice la noi in tara, insa nu foarte multa lume stie ca acestea se regasesc intr-o sumedenie de forme si dimensiuni. Daca alegi sa le achizitionezi de la vanzatori ambulanti, care le comercializeaza pe tarabele din piete sau din portbagajele unor masini parcate printre blocuri, vei obtine produse de o calitate indoielnica si s-ar putea sa ai surpriza neplacuta ca acestea sa nu functioneze sau, mai rau, sa se detoneze accidental.

In schimb, daca optezi sa cumperi petarde de la un magazin autorizat, vei putea alege din sute de produse, toate in ambalajul original, provenind de la branduri renumite la nivel international si fiind insotite de instructiuni de folosire si masuri de siguranta. Spre exemplu, la Ekopiro, magazin online care dupa succesul din Ungaria, Cehia si Slovacia a ajuns si in tara noastra, gasesti peste 100 de modele.

Iata in continuare cum se clasifica petardele din oferta Ekopiro, dupa diverse criterii:

1. In functie de varsta cumparatorului, exista petarde de tip F3, care pot fi comercializate doar persoanelor cu varste de peste 21 de ani, si de tip F2 si P1, care pot fi cumparate de oricine peste 18 ani.

Petardele F3, poate cele mai renumite, se caracterizeaza prin efectele puternice atat auditive, cat si luminoase. Sunetele pe care le scot pot avea intensitati de peste 100 de decibeli, iar efectele luminoase variaza de la lumini colorate la flash-uri si suieraturi.

Pe de alta parte, in tipul F2 intra produsele brandului Dum Bum, unul dintre cele mai renumite la nivel international. Acestea pot produce pocnituri de peste 120 de decibeli.

2. In functie de numarul de bucati/produs, exista pachete cu 2 pana la 60 de petarde, dar si seturi sau siruri. Spre exemplu, in aceasta categorie intra covorasul pocnitor cu 200 de lovituri, dar si Coada Dragonului, un sir lung de 5 metri, cu efecte vizuale si sonore colosale.

3. In functie de tipul produsului, exista petarde obisnuite, dar si cu fumigene, fantani arteziene sau chiar celebrele "oua de dinozaur" (rotunde).

4. In functie de brand, la Ekopiro gasesti toate numele mari din domeniul pirotehniei: Dum Bum, Titanblitz, Nebelschlag, Silvery Flower, Piccolo, Scream, Little Atomyc, Funkenschlag, Color Salute, Kalashnikov, Pirat, Trueno, Corsair, Explosive, Widowmaker si multe altele.

Nu uita! Indiferent cat de des ai folosit articole pirotehnice, trebuie sa intelegi ca fiecare produs este diferit, astfel incat este absolut obligatoriu sa citesti instructiunile de utilizare si masurile de siguranta de pe ambalaj, inainte sa aprinzi fitilul. In plus, trebuie sa te asiguri ca detonarea nu are loc intr-o zona cu vegetatie uscata si ca animalele de companie, dar mai ales copiii nu vor fi lasati nesupravegheati.

petarde