Ce aspecte sa iei in calcul inainte de a solicita un credit de nevoi personale

Procesul de obtinere a unui credit de nevoi personale a evoluat in ultimii ani, asa incat acum nu mai este necesar sa depui o gramada de acte si nici sa mai astepti la cozi pana iti vine randul. In schimb, poti primi aprobare pentru a intra in posesia banilor direct de la tine de acasa.

Provident este una dintre cele mai cunoscute institutii financiare nebancare din Romania si una dintre cele mai importante investitii britanice in tara noastra, cu peste 1,2 milioane de clienti serviti in ultimii 15 ani si credite in valoare de aproape 1,4 miliarde euro. Daca vrei sa soliciti credite de nevoi personale de la Provident, iata ce trebuie stii!

La ce sa te astepti atunci cand vrei sa faci un imprumut?

In primul rand, aceasta decizie reprezinta un angajament intre tine si institutia care iti ofera credite nebancare IFN. Desi poti fi tentat sa crezi ca imprumuturile pot fi solicitate pentru a-ti cumpara ultimul model de smartphone sau pentru a-ti schimba garderoba, nu este recomandat sa faci asta. 

Nu te lasa prins de starea de moment, ci analizeaza cu atentie daca nevoia ta este una reala sau doar un moft pe care-l poti satisface mai tarziu. Un credit de nevoi personale poate fi util pentru a rezolva o situatie care nu poate astepta, cum ar fi o problema medicala sau anumite reparatii in casa. De asemenea, acesta ar fi recomandat atunci cand efectuezi investitii pe termen mediu si lung in locuinta ta. Spre exemplu, poate iti doresti sa izolezi o anumita camera sau sa cumperi o mobila noua insa ceea ce ai pus deoparte nu este suficient. In acest caz, un imprumut iti va permite sa faci schimbarea mai rapid.

Provident iti pune la dispozitie informatii clare si transparente cu privire la serviciile de credite nebancare online pe care le ofera, cu detalii complete in ceea ce priveste rambursarea si costurile aferente. Poti imprumuta sume cuprinse intre 500 si 20.000 de lei, pe o perioada de pana la 134 de saptamani.

Pentru a-ti calcula imprumutul, foloseste simulatorul de credite de pe site-ul institutiei. Acest instrument te va ajuta sa te organizezi mai bine fiindca iti comunica perioada de rambursare si valoarea ratei saptamanale sau lunare. Ulterior, daca solicitarea ta este aprobata, poti primi banii in cont in 48 de ore.

 

Ce avantaje au creditele pentru nevoi personale de la Provident? 

In primul rand, creditele pentru nevoie personale de la Provident sunt oferite fara giranti sau garantii. Drept urmare, nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste pierderea bunurilor. In cazul in care apar dificultati in a plati ratele, ai parte de intelegere din partea institutiei, imprumutul fiind reesalonat fara niciun cost suplimentar. Astfel, suma datorata nu creste; ai garantia ca ramai in control daca nu poti plati una sau mai multe rate la timp. 

Totodata, trebuie sa stii ca nu vei plati niciodata mai mult decat ce iti asumi prin semnarea contractului. Acesta este explicit, are doar 4 pagini, si prezinta toate costurile in mod transparent, fara clauze suplimentare, anexe, stelute sau cuvinte complicate. Dobanda este fixa pe toata perioada contractului, Provident fiind singurul creditor din Romania care nu isi penalizeaza clientii pentru intarziere la plata.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

Toate persoanele care solicita un imprumut de la Provident trebuie sa aiba cetatenia romana si varsta minima de 18 ani, precum si adresa de domiciliu pe teritoriul tarii. Pe langa aceste criterii, vei avea nevoie de un numar de telefon valid si de un venit fix dovedibil. Acesta poate proveni atat dintr-un salariu, cat si din chirii sau alte surse ce se incadreaza in normele legale.

Acordarea imprumuturilor se realizeaza in urma unei evaluari atente, care include o verificare a istoricului de creditare si a situatiei din prezent. Persoanele aprobate pot primi banii fie prin transfer bancar, fie direct la domiciliu, prin intermediul unui serviciu contra-cost.

Costul total este stabilit printr-un contract care include toate informatiile de care ai nevoie. In calcule sunt incluse comisionul de analiza a dosarului, dobanda totala si, dupa caz, comisionul de gestionare. Provident pune accent pe creditarea responsabila si educatia financiara, adresandu-se persoanelor cu venituri medii si mici. Aplicarea pentru un imprumut se face direct pe website sau apeland numarul de telefon 021 98 77.