Care este media de varsta pe care o au romanii care vor sa munceasca in strainatate?



Un studiu realizat recent ofera date conform carora cei mai multi romani care cauta un loc de munca peste hotare au varste cuprinse inte 25 si 35 de ani. Banatul si Ardealul ocupa o pozitie fruntasa in topul lipsei locurilor de munca, acest lucru reiese din datele statistice realizate la nivel national in luna februarie.

Datele prezentate de Curierul National arata ca 63% dintre aplicantii moldoveni au varste cuprinse intre 18 ºi 35 de ani, iar 63% dintre aplicantii munteni si dobrogeni au varste cuprinse intre 25 si 45 de ani. 69% dintre bucurestenii care au aplicat pentru locuri de munca in luna februarie au varste cuprinse intre 25 ºi 45 de ani, iar 64% dintre ardelenii si banatenii care au aplicat pentru  un job  in luna februarie au varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

Aplicantii din Bucuresti si din Judetul Ilfov au preferat sa opteze pentru joburile oferite de Germania, Marea Britanie, Franta si Italia. Nici joburile de pe vasele de croaziera nu au fost ratate de catre bucuresteni. Muntenii si dobrogenii si-au indreptat atentia catre joburile oferite  de Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Grecia. Dar nici tarile ca Olanda si Irlanda nu au lipsit de pe lista preferintelor locuitorilor din Muntenia si Dobrogea. Aceleasi preferinte le-au avut si ardelenii si banatenii, insa acestia s-au indreptat intr-o proportie de 3,58% catre Suedia, iar catre Elvetia 1,83%. In timp ce bucurestenii si locuitorii judetului Ilfov  au inclinat catre joburile disponibile in departamentele ”Hoteluri / Turism”, ”Constructii / Amenajari”, ”Agricultura / Silvicultura / Zootehnie”, ”Restaurant / Catering” si ”Vase de croaziera”, locuitorii celorlalte regiuni ale tarii au optat pentru aceleasi departamente, mai putin pentru vasele de croaziera, ei au ales ”Ingrijire de batrani / Asistenta sociala” in detrimentul acestuia.

Domeniul ”Personal Medical si Sanitar” a primit 6,38% din numarul total de aplicari, iar ”Transport (Rutier / Feroviar / Naval / Aerian)” 5,42%, acestea au fost printre preferintele locuitorilor din Bucuresti si Ilfov. ”Industria alimentara”, ”Petrol si gaze”, ”Parcuri de distractie” si ”Industria energetica” au inregistrat un procent mai mic de aplicari ale locuitorilor munteni, dobrogeni, ardeleni, banateni si moldoveni.

Ca o concluzie a datelor prezentate, media varstelor celor care cauta un loc de munca dincolo de granitele tarii este cuprinsa intre 25 si 35 de ani, adica tinerii parasesc din ce in ce mai des tara.

Vezi mai multe pe: http://www.jobproject.ro/

loc munca locuri de munca loc de munca job joburi