Beneficii pentru tuning auto

 

Nu este nicio surpriza ca toti posesorii de masini sa isi doreasca cele mai bune performante de la vehiculele lor. Cu toate acestea, nivelul de preformanta nu poate fi atins decat pana la un punct, conteaza foarte multe si dotarile din fabricatie. Tuning auto este necesar pentru a imbunatati performantele masinii si a-i depasi limitele.

Limitele unui vehicul sunt totusi impuse de legislatia in vigoare si cei care le folosesc. Sunt insa foarte multi posesori auto care folosesc tunig auto pentru a profita la maxim de ce ofera masina lor.

Masinile de curse sunt deseori tunate pentru a atinge performante mai mari si pentru avea o caroserie care sa arate foarte bine. Motorul trebuie pentru acest tip de masini sa aiba un sunte aparte. Tuning auto inseamna sa inlocuiesti parti ale masinii sau doar sa le imbuntatesti, in functie de cerinte. Tuning auto mai poate fi numit si atunci cand adaugi parti care pana atunci masina nu le avea deloc. Cel mai des vorbim de tuning auto atunci cand vine vorba de motor. Acesta poate avea adaugate parti pentru a putea fi supra-alimentat. Un asfel de adaos se foloseste la compresia gazelor in motorul cu combustie.

 

Tuning auto implica customizarea partilor electronice ale motorului. Aceste componente se pazeaza pe tehnologii IT care controleaza astfel performatele motorului. Dupa tuning, aceste programe nu mai limiteaza performantele.

Masinile au trecut de la controlul mecanic la controlul electric. Acest lucru faciliteaza tuningul auto, pentru ca aceste programe sunt usor de sters sau de modificat. Intregul procedeu devine astfel mai rapid si mai ieftin. Partile mecanice se schimba si modifica mai greu, inevitabil procedeul devenind cu mult mai anevoios. Tuningul auto este acum mult mai eficient.

Modificari mai pot fi facute si cand vorbim despre suspensie. Socurile la care este supusa masina pot fi absorbite cu mult mai usor de componentele suspensiei daca se fac anumite schimbari. Masina devine si mai joasa astfel, mult soferi preferand aceste schimbari. Ea se transforma intr-un vehicul mai stabil, mai ales cand vorbim de curbe luate la viteze foarte mari. Acest tip de tuning auto trebuie facut cu mare grija pentru ca poate afecta si alte componente care poate nu ar trebui modificate.

Suspensile modificate influenteaza foarte mult condusul mai ales pe drumuri neasfaltate.

"Avantajele cand vorbim de tuning auto sunt multiple dar trebuie sa tineti seama ca aceste modificari nu pot fi facute decat de profesionisti ", a declarat Henegariu Daniel, director SC Promotor SRL

 

tuning piese auto anvelope kit xenon jante