Care este diferenta intre tigara electronica si tigara clasica?

Exista multe persoane care pun semnul echivalentei intre fumat si vapat, o mare parte dintre fumatori fiind dezinformati cu privire la tigara electronica, din diverse interese economice. Insa realitatea este alta, existand o diferenta uriasa intre tigara electronica si tigara clasica.

Ce se intampla, de fapt, la nivel chimic atunci cand fumezi o tigara clasica? Procesul de ardere a tutunului este un proces chimic diferit de cel de incalzire, regasit la tigara electronica. In procesul de ardere (combustie), se produc o multime de substante periculoase, precum monoxidul de carbon, gudronul si alte substante cancerigene. Fumul de tigara emana peste 7000 de substante chimice daunatoare organismului si nu exista niciun dubiu ca fumatul este daunator in mod real sanatatii.

Vapatul unei tigari electronice are la baza total alte principii de functionare, desi multe institutii responsabile cu reglementarea acesteia il pune pe aceeasi treapta cu fumatul, din diverse interese economice. Vaporii emanati de tigara electronica sunt produsi prin incalzirea unui lichid care contine glicerin vegetala si/sau propilen glicol, nicotina si arome, niciuna din aceste substante prezentand vreun pericol pentru sanatate. Propilen glicolul si glicerina vegetala sunt folosite de zeci de ani in domeniul alimentar, cosmetic si farmaceutic, fiind aprobate la nivel international si considerate sigure pentru consumul uman.

Nicotina este un element de baza din lichidul pentru tigara electronica, daca nu cel mai important, tigara electronica avand ca scop principal livrarea acesteia in organism intr-un mod nepericulos pentru sanatate, evitand procesul de ardere. Nicotina nu este o substanta cancerigena, aceasta avand rolul de neurotransmitator in creier, fiind considerat excitant al sistemului nervos, precum cofeina. Principalul avantaj al tigarii electronice este faptul ca o poate transporta in organismul unui fumator, ajutandu-l sa evite sevrajul si, in acelasi timp, sa evite substantele cancerigene prezente in tutunul ars. 


Este tigara electronica mai sigura decat tigara clasica?

Fara indoiala, tigara electronica este o alternativa mai sigura la fumat, lucru confirmat de studii si foruri medicale internationale, precum Federatia Franceza de Cardiologie sau Public Health England, organizatie guvernamentala din Marea Britanie. Medicii de familie din Anglia, societate care a imbratisat tigara electronica mai mult decat alte tari, o recomanda pe reteta compensata celor care isi exprima dorinta de a renunta la fumat sau de a-si imbunatati starea de sanatate.

Pe langa avantajele legate de sanatate, tigara electronica aduce multe alte beneficii, in special de natura estetica, financiara si practica. Nu vei mai mirosi urat a tutun, vei avea un zambet mai stralucitor si, pe deasupra, vei putea fuma in spatii publice, excluzand mijloacele de transport in comun si locurile de joaca pentru copii. In plus, vei putea economisi lunar sume importante de bani.

Cumpara-ti o tigara electronica de la magazinul Tigaraelectronica-nr1. Acesta comercializeaza produse de calitate si are preturi foarte bune. Fii cu ochii pe site pentru a nu rata reducerile de preturi si promotiile periodice!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice. Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.
tigara electronica efecte tigara electronica lichide tigara electronica Tigara Electronica nr. 1