Bombardier Transportation prin Divizia de Semnalizari si Control Feroviar Continua sa Livreze Echip

Permitand viteze mai mari si intervale mai scurte intre trenuri, solutia CITYFLO 350 creste capacitatea de transport, precum si siguranta si confortul calatorilor. Solutia consta in sistemul de interlocking computerizat - BOMBARDIER EBI Lock, sistemul de detectare a prezentei trenului -  EBI Track, macazele   EBI Switch, precum si sistemele de semnalizari -  EBI Light. Actiunile conductorului de tren pot fi limitate la operarea usilor metroului si la actionarea facilitatii de rebrusare in regim automat - intoarcere ce permite schimbarea sensului de mers la capatul liniei. Sistemul de protectie automata a trenului (ATP) instalat la bord, prin comunicarea automata cu aparatele de cale si transmiterea de date privind distanta disponibila si viteza permisa pentru trenul de metrou, foloseste monitorizarea automata de tip «distance-to-go» ce preintampina depasirea de catre tren a  vitezei admise sau a autoritatii de miscare. De asemenea, sistemul de operare automata a trenului -  EBI Drive automatic (ATO) garanteaza exploatarea constanta , reduce consumul de energie si uzura si permite oprirea la punct fix. Dispeceratul - EBI Screen furnizeaza informatii actualizate, inclusiv informatii in timp real despre starea sistemului.

Mircea Marian, Director de Vanzari, Divizia de Solutii de Control Feroviar, Bombardier Transportation a declarat: “Tehnologia noastra avansata ATC si-a dovedit eficienta in toata lumea. In Romania aceasta tehnologie este operationala in cadrul sistemul de metrou bucurestean inca din 2005. Suntem bucurosi sa contribuim pe mai departe, atat la imbunatatirea activitatii clientului nostru, de exploatare a metroului bucurestean, cat si la asigurarea sigurantei si confortului calatorilor.”

Livrata la nivel global, solutia CITYFLO 350 se afla in exploatare sau in stadiul de implementare in multe alte sisteme cheie de transport in comun incluzand Bilbao, Barcelona si Sevilia in Spania, Lima in Peru, Pusan in Corea de Sud, Istanbul in Turcia si Metroul din Delhi, India.

Despre solutiile de control feroviar:

Portofoliul de solutii de control feroviar al companiei Bombardier Transportation acopera intreaga paleta de solutii CITYFLO pentru transportul in comun, de la solutii manuale la cele complet automatizate dar si sisteme bazate pe comunicatii (radio). De asemenea, portofoliul mai include solutii pentru calea ferata, de la cele conventionale la sistemele ERTMS de nivel 2.  Compania Bombardier ofera o gama completa de echipamente de semnalizare, acoperind atat echipametele din cale, cat si cele instalate la bordul trenului.  

Despre Bombardier Transportation :

Lider global in tehnologie feroviara, compania Bombardier Transportation ofera cel mai larg portofoliu din industria feroviara si furnizeaza produse si servicii inovatoare care stabilesc noi standarde de mobiliate  durabila. Tehnologiile BOMBARDIER ECO4 – construite pe cele patru puncte-cheie ale energiei, eficientei, economiei si ecologiei – conserva energia, protejeaza mediul si ajuta la imbunatatirea performantei totale a trenului. Bombardier Transportation are sediul in Berlin, Germania si este prezenta in peste 60 de tari. Are o baza instalata de peste 100.000 de vehicule in intreaga lume. 

Despre Bombardier :

Lider mondial in solutii de transport inovativ, de la avioane comerciale la avioane pentru deplasari de afaceri pana la echipamente, sisteme si servicii de transport feroviar, Bombardier Inc. este o corporatie globala cu sediul in Canada. Cifra de afaceri pentru anul fiscal incheiat la 31 ianuarie 2011 a fost de 17.9 miliarde USD, iar actiunile sale sunt tranzactionate pe Bursa de Valori din Toronto (BBD). Bombardier este listata ca o componenta in indexurile Dow Jones Sustainability World and North America. Stii si informatii sunt disponibile pe www.bombardier.com sau urmarindu-ne pe Twitter@Bombardier